De MDMA ceremonie uitgelegd

Tijdens een MDMA ceremonie nemen de deelnemers MDMA (analogon) in terwijl ze door de aanwezige begeleiding worden geholpen met persoonlijke doelstellingen. Deze MDMA ceremonies starten met gesprekken en gaan uiteindelijk over in het beluisteren van speciaal uitgezochte muziek om dichterbij het gevoel te komen. Zo ontstaat er een afwisseling van gesproken gedeelten en gedeelten waarbij er niet wordt gesproken. Een MDMA ceremonie beleef je dus deels als groep en deels als individu. Personen die op deze MDMA ceremonies afkomen hebben over het algemeen vaak te maken met trauma en PTSS en zoeken hulp bij de verwerking van het verleden. De afwisseling van de emotionele muziek en de emoties die daarbij komen kijken kunnen je helpen los te laten wat je niet meer dient.

Wat wij belangrijk vinden bij MDMA ceremonies

Wij vinden veiligheid het meest belangrijk en op de tweede plaats de resultaten die voortkomen uit de MDMA ceremonie. Als derde willen we dat iedereen ook een mooie belevenis meemaakt, waarbij je je ook gehoord voelt als dat nodig is. Hoe we ervoor zorgen dat bovenstaande zaken tot uiting komen laten we je hier zie door aan te geven wat wij belangrijk vinden:

 1. Veiligheid: Hoewel de MDMA varianten veel gebruikt zijn en voor veel mensen veilig zijn, zijn er wel gevaarlijke combinaties mogelijk met een aantal medicijnen. Ook sommige aandoeningen kunnen niet samen met MDMA. Wij screenen onze deelnemers d.m.v. een intake om gevaarlijke interacties te voorkomen.
 2. Gezondheid: De intake gebruiken we ook om te kijken waar nog ruimte is om gezonder te leven. We maken een persoonlijk advies om de fysieke gezondheid te stimuleren.
 3. Neurochemie: De neurotransmitters in het brein bepalen de gemoedstoestand maar ook hoe goed een psychedelische trip gaat. Onze persoonlijke adviezen bevatten ook tips om de neurochemie in balans te krijgen.
 4. Voorbereiding: Als laatste geven we op basis van de intake wat huiswerk mee zoals het lezen van boeken of het kijken van films. De informatie die je bewust of onbewust opslaat kan opleven tijdens de MDMA ceremonie en uitgroeien tot een nieuw inzicht of oplossing.
 5. Thema ceremonie: We geven aan elke MDMA ceremonie een algemeen thema die je op eigen manier kunt inzetten. Het thema van de ceremonie geeft ook ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan tijdens de ontmoetingsfase en inleidend gesprek op de dag van de ceremonie.
 6. Groepsgrootte: Wij vinden het belangrijk dat de groep niet te groot en ook niet te klein is. De beste resultaten behalen wij met groepen van 2-4 deelnemers omdat er dan wel een groepsgevoel aanwezig is maar er ook veel persoonlijke aandacht.
 7. Persoonlijke ruimte: Op de locaties waar wij de truffel ceremonies organiseren hebben we altijd een gezamenlijke ruimte voor de groep, maar we richten het ook zo in dat bij behoefte aan een eigen plek dat je jezelf kunt terugtrekken in een eigen ruimte.
 8. Begeleiding: Ervaren begeleiding geeft rust aan vertrouwen. We zorgen er altijd voor dat er altijd minimaal één begeleider is met minstens twee jaar ervaring. Tevens hanteren we de regel dat er bij MDMA ceremonies minstens één begeleider per 2 deelnemers aanwezig moet zijn. Zo kan iedereen de juiste aandacht krijgen.
 9. Muziek: De muziek kan je meenemen naar de emoties die je nodig hebt om dingen los te kunnen laten en te groeien. We besteden we veel zorg aan de afspeellijst. We hebben meerdere afspeellijsten en we kiezen deze op basis van de behoeften van de deelnemers.
 10. Introspectie: Ook tijdens de MDMAceremonies voor groepen is het de bedoeling om tijdens de piekfase van de effecten van MDMA om naar binnen te keren en je eigen reis te maken. Deze introspectie is het belangrijkste van de ceremonie en we trekken hier gemiddeld tussen de 2 en 3 uur voor uit.
 11. Eten en drinken: Het eten wat we verzorgen na de ceremonie moet passen bij wat we willen uitstralen, namelijk natuurlijk en gezond. We willen met de gezonde voeding je laten proeven dat een lekkere smaak en gezondheid samen kunnen gaan en je inspireren om zelf hiermee verder te gaan.
 12. Integratie: We hebben ruimte tot nabespreking direct na de ceremonie maar ook telefonisch dagen na de ceremonie. We denken mee met hoe je de inzichten van jouw ceremonie kunnen integreren in het dagelijks bestaan.

Wil je meedoen aan een MDMA ceremonie?

Onze zusterwebsite Triptherapie verwerkt de intakes en aanvragen. Teven kan je via Triptherapie ook zien wanneer er plek is en waar de ceremonies worden georganiseerd. Maak gebruik van de onderstaande links om je in te schrijven, te reserveren of om je vragen te stellen.

Intake starten | Beschikbaarheid 2023 | Reserveren MDMA ceremonie | Contact