Truffle ceremony of truffel ceremonie

Een truffle ceremonie is een combinatie van Nederlands en Engels voor de woorden truffle ceremony en truffel ceremonie. Het gaat hierbij niet om de eetbare truffels die worden gebruikt om gerechten lekkerder te maken, maar om de psychedelische magische truffels (magic truffles). Leuke weetjes zijn dat magic truffels eigenlijk geen truffels zijn maar sclerotia van de paddo en dat ze helemaal niet zo lekker zijn als de culinaire variant.

De magische truffel

Magic truffels groeien als sclerotia van bepaalde schimmelsoorten, zoals Psilocybe mexicana en Psilocybe tampanensis. Sclerotia zijn compacte massa’s van mycelium, het ondergrondse netwerk van schimmeldraden. Ze dienen als voedings- en opslagstructuren die de schimmel in staat stellen te overleven onder ongunstige omstandigheden, zoals droogte.

In Nederland zijn magic truffels legaal vanwege een combinatie van factoren. In 2008 heeft de Nederlandse overheid een specifieke wijziging in de Opiumwet doorgevoerd die betrekking heeft op psychoactieve paddenstoelen. Deze wijziging verbood de teelt, verwerking en verkoop van paddo’s (paddestoelen) die psilocine en psilocybine bevatten, de belangrijkste psychoactieve stoffen in magic truffels. Echter, de wet vermeldt niet expliciet sclerotia (truffels) als verboden middelen. Dit heeft geleid tot een juridische interpretatie waarbij magic truffels buiten het bereik van de Opiumwet vallen. Daarom zijn ze in Nederland legaal te gebruiken bij therapeutische sessies en truffel ceremonies.

Meedoen aan een truffel ceremonie

De open truffel ceremonies organiseren we maandelijks op onze eigen locaties. Elke truffel ceremonie heeft een eigen thema en we hanteren een maximale groepsgrootte van 8 deelnemers bij de psiloflora en de truffel ceremonies. Voor de MDMA groepssessies kunnen maximaal 6 personen deelnemen. De open ceremonies zijn mooi om nieuwe gelijkgestemden te ontmoeten en om kosten te besparen t.o.v. de individuele sessies. Lees meer over de open ceremonies via de onderstaande link:

Open truffel ceremonie