Psiloflora therapie: De kracht van paddo’s en bloemen gebundeld

Van psilocybine is al langer bekend dat het een zeer sterk hulpmiddel is tijdens psychedelische therapie. Ook de passiebloem wordt al van oudsher gebruikt wegens de helende eigenschappen die het bevat. De synergie van deze twee parels uit de natuur bieden veel potentie bij het behandelen van diverse klachten. het kan namelijk ingezet worden bij:

  1. Spirituele groei en genezing: Psiloflora therapie wordt vaak gebruikt voor spirituele groei en genezing. Het kan helpen bij het bevorderen van introspectie, zelfreflectie en het gevoel van verbondenheid met anderen en de natuur. Het kan ook worden gebruikt om bepaalde emotionele en psychologische problemen te behandelen.
  2. Depressie en angststoornissen: Psiloflora therapie kan ook worden gebruikt om depressie en angststoornissen te behandelen. Het kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het bevorderen van de emotionele regulatie. In sommige gevallen kan psiloflora effectiever zijn dan traditionele antidepressiva.
  3. Verslaving: Psiloflora therapie kan ook worden gebruikt om verslaving te behandelen, met name tabaks- en alcoholverslaving. Het kan helpen bij het verminderen van cravings en het bevorderen van de motivatie om te stoppen met het gebruik van verslavende middelen.
  4. PTSS: Psiloflora therapie kan ook worden gebruikt bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals herbeleving en vermijding.

Het component flora van psiloflora

Flora in de naam psiloflora staat voor de Passiflora incarnata, de wilde passiebloem. Het meest bekend staat deze mooie bloem om de kalmerende eigenschappen en werd de passiebloem op zichzelf staande al gebruikt tegen angst, slapeloosheid, zenuwpijn en rusteloosheid. Dit zijn de eigenschappen op een rijtje:

  1. Kalmerend effect: Passiflora incarnata wordt vaak gebruikt vanwege zijn kalmerende effecten op het zenuwstelsel, wat kan helpen bij angstgevoelens en nervositeit.
  2. Verbeterde slaap: Het kruid kan ook helpen bij slapeloosheid en andere slaapproblemen. Passiflora incarnata helpt bij het vertragen van de hersengolven, wat leidt tot een betere slaap.
  3. Pijnbestrijding: Passiflora incarnata wordt vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen zenuwpijn, waaronder pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals fibromyalgie en multiple sclerose.
  4. Spierspanning: De kruid kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning en spierkrampen, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en ongemak.
  5. MAOi: Passiflora incarnata bevat MAO-A-remmers. Specifieke verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de MAO-A-remming in Passiflora incarnata zijn onder meer harmol, harmane en harmine.

Een belangrijke eigenschap van de passiebloem is de MAO-A remmende functie. Hierdoor worden bepaalde neurotransmitters zoals zoals serotonine, noradrenaline en dopamine minder snel afgebroken en dit kan zorgen voor een verbeterde stemming. Tevens zal door afname van de activiteit van MAO ook de actieve stoffen (psilocybine, psilocine e.d.) uit paddo’s en truffels minder snel worden afgebroken waardoor de psychedelische trip dieper en langer zal worden.

Psilo van psiloflora staat voor psilocybine

De effecten van psilocybine worden dus versterkt door de MAO remmende functie van psiloflora. Psilocybine is van zichzelf al een sterk middel die goed werkt tijdens de psychedelische therapie. Je kunt meer lezen over de effecten van psilocybine lezen via de onderstaande link. Tel deze krachten bij elkaar op en je hebt een krachtige psychedelische sessie van ongeveer 6-8 uur. Deze verlengde duur is geschikt voor personen die het prettig vinden om wat langer te “reizen”.

Psilocybine therapie

Wil jij een psiloflora therapie?

Bij psiloflora zijn er meer contra-indicatie dan bij psilocybine therapie. Door de MAO-remmende functie van de passiebloem kunnen er gevaarlijke interacties met bepaalde voeding, supplementen en medicijnen ontstaan. We raden je dan ook aan om de volgende pagina’s door te nemen voordat je een keuze maakt. Bij psiloflora dien je tevens te houden aan een dieet voorafgaande de sessie en daarom is het ook handig om eerst dat artikel door te nemen. Hierna kan je de intake invullen zodat we ook nog kunnen controleren of psiloflora voor jou een gezonde keuze is.

Intake triptherapie | Tyramine dieet | Psiloflora infopagina en restricties