Wat gebeurt er tijdens een MDMA sessie?

Na de intake en de voorbereiding op jouw MDMA sessie is het moment daar. Op de dag van de MDMA sessie wordt je eerst ontvangen of ontvang je jouw begeleider op jouw locatie. Tijdens het inleidende gesprek neem je tijd voor elkaar en worden de doelen en verwachtingen besproken. Door de begeleider wordt tevens de structuur van de sessie besproken en zal je tips krijgen hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan.

De inname van MDMA en de veranderingen

Na het innemen van MDMA kan het wel tot 45 minuten duren voordat de eerste veranderingen op te merken zijn. Bij een therapeutische dosering van 75-125mg van de pure stoffen zijn er nagenoeg weinig bijwerkingen en kunnen deze veranderingen ontstaan:

  • Blije, gelukzalige, verliefde en euforische gevoelens
  • Je voelt je energiek, opgewekt, fit en alert
  • De beleving van je zintuigen wordt intenser: muziek klinkt mooier, lichten zien er overweldigend uit en het effect van aanrakingen wordt versterkt
  • Je hebt behoefte aan sociaal contact
  • Je kunt milde hallucinaties krijgen

Door deze positieve veranderingen ben je beter in staat om te praten over trauma, jezelf en andere moeilijke zaken met bijvoorbeeld je therapeut. Zelfs als je niet praat maar wel durft om zelf naar binnen te keren en je trauma aan te kijken, kan het in je voordeel werken. Op het moment van de piek, wanneer MDMA het sterkste werkt, wordt je juist gemotiveerd om niet te praten en over te gaan op introspectie. Een goede MDMA sessie bestaat dus uit gesprekken en momenten zonder gesprekken en dat alles naar behoefte van de cliënt.

Meer informatie over MDMA als therapie

De volgende video beschouwen we als zeer informatief en is de moeite waard als je meer wilt leren over MDMA bij PTSS, trauma en verslaving:

Legale MDMA therapie in Nederland is mogelijk

In Nederland kan je op een legale manier MDMA sessies ondergaan onder bepaalde voorwaarden. Ten eerste moet je worden gecontroleerd op veiligheid (medicatie/aandoeningen/e.d.). Ten tweede kan een MDMA sessie alleen nog legaal met het zogenoemde MDMA analogon, met dezelfde werking als MDMA (vanwege de huidige wetgeving).

MDMA therapie | Intake invullen | Contact opnemen