Truffel ceremonie bijwonen

De truffel ceremonie is de meest gekozen psychedelische groepssessie in Nederland vanwege de relatief hoge veiligheid van het psychedelisch middel terwijl de kans op persoonlijk groei hoog is. Bij een truffel ceremonie kom je bijeen in een groep met gelijkgestemden waarmee je de reis samen aangaat. De meeste personen die een truffel ceremonie in groepsverband kiezen in plaats van een individuele truffel sessie geven aan dat dit de voordelen zijn:

 1. De prijs: Individuele sessies kosten vaak meer dan de groepssessies. Hoe groter de groep des te goedkoper het vaak is. Bij sommige aanbieders wordt de groepsgrootte te groot en kan het een belemmering zijn. Ideaal gezien zijn er 3-9 deelnemers met minimaal één begeleider per 3 deelnemers.
 2. Gemeenschapsgevoel: Truffelceremonies worden gehouden in groepen, waardoor deelnemers een gevoel van gemeenschap en verbondenheid met anderen kunnen ervaren. Dit kan een belangrijke rol spelen bij het verkennen van de ervaring en het delen van de inzichten die tijdens de ceremonie worden verkregen.
 3. Begeleiding: Tijdens een truffelceremonie zijn er begeleiders aanwezig die de deelnemers kunnen helpen bij het navigeren door de ervaring en eventuele uitdagingen of problemen kan oplossen. Dit kan nuttig zijn voor mensen die nieuw zijn in het gebruik van truffels of die zich comfortabeler voelen met goede begeleiding.
 4. Ritueel en betekenis: Truffelceremonies worden vaak uitgevoerd met een specifiek ritueel en thematiek zoals genezing, spirituele groei of persoonlijke ontwikkeling. Dit kan voor sommige mensen een belangrijk onderdeel zijn van hun reis en kan helpen om een gevoel van betekenis en doel te geven aan de ervaring.
 5. Veilige omgeving: De truffelceremonies worden georganiseerd op locaties die zijn ontworpen voor deze ceremonies. Ook kan je verwachten dat deze locaties aangekleed met kunst, voorwerpen en patronen die goed samenwerken met psychedelische trips.

Wat wij belangrijk vinden bij truffelceremonies

Wij vinden veiligheid het meest belangrijk en op de tweede plaats de resultaten die voortkomen uit de truffel ceremonie. Als derde willen we dat iedereen ook een mooie belevenis meemaakt, waarbij je je ook gehoord voelt als dat nodig is. Hoe we deze punten verzorgen heeft aandacht en voorbereiding nodig. Hierbij een opsomming wat wij belangrijk vinden en hoe we te werk gaan:

 1. Veiligheid: Hoewel truffels de meeste veilige drugs/plantmedicijn is die we kennen, zijn er wel gevaarlijke combinaties mogelijk met een aantal medicijnen. Ook sommige aandoeningen kunnen niet samen met psychedelica. Wij screenen onze deelnemers d.m.v. een intake om onveilige interacties te voorkomen.
 2. Gezondheid: De intake gebruiken we ook om te kijken waar nog ruimte is om gezonder te leven. We maken een persoonlijk advies om de fysieke gezondheid te stimuleren.
 3. Neurochemie: De neurotransmitters in het brein bepalen de gemoedstoestand maar ook hoe goed een psychedelische trip gaat. Onze persoonlijke adviezen bevatten ook tips om de neurochemie in balans te krijgen.
 4. Voorbereiding: Als laatste geven we op basis van de intake wat huiswerk mee zoals het lezen van boeken of het kijken van films. De informatie die je bewust of onbewust opslaat kan opleven tijdens de ceremonie en uitgroeien tot een nieuw inzicht of oplossing.
 5. Thema ceremonie: We geven aan elke truffel ceremonie een algemeen thema die je op eigen manier kunt inzetten. Het thema van de ceremonie geeft ook ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan tijdens de ontmoetingsfase en inleidend gesprek op de dag van de ceremonie.
 6. Groepsgrootte: Wij vinden het belangrijk dat de groep niet te groot en ook niet te klein is. De beste resultaten behalen wij met groepen van 3-6 deelnemers omdat er dan wel een groepsgevoel aanwezig is maar niet te groot om jezelf te gaan zien als één van velen.
 7. Persoonlijke ruimte: Op de locaties waar wij de truffel ceremonies organiseren hebben we altijd een gezamenlijke ruimte voor de groep, maar we richten het ook zo in dat bij behoefte aan een eigen plek dat je jezelf kunt terugtrekken in een eigen ruimte.
 8. Begeleiding: Ervaren begeleiding geeft rust aan vertrouwen. We zorgen er altijd voor dat er altijd minimaal één begeleider is met minstens twee jaar ervaring. Tevens hanteren we de regel dat er minstens één begeleider per 3 deelnemers aanwezig moet zijn. Zo kan iedereen de juiste aandacht krijgen.
 9. Dosering: Omdat het resultaat belangrijk is willen we altijd dat er een ervaring ontstaat waar je iets aan hebt. Tijdens onze truffel ceremonies bieden we dan ook tijdens het eerste uur een extra inname aan als we denken dat het nodig is. Zo zorgen we ervoor dat de effecten niet te sterk en niet te mild zijn.
 10. Muziek: De muziek kan je meenemen naar de emoties die je nodig hebt om dingen los te kunnen laten en te groeien. Tijdens de hoger gedoseerde sessies kan je versmelten met de muziek en daarom besteden we veel zorg aan de afspeellijst. We hebben meerdere afspeellijsten en we kiezen deze op basis van de behoeften van de deelnemers.
 11. Introspectie: Ook tijdens de truffel ceremonies voor groepen is het de bedoeling om tijdens de piekfase van de effecten van de truffels om naar binnen te keren en je eigen reis te maken. Deze introspectie is het belangrijkste van de ceremonie en we trekken hier gemiddeld tussen de 2 en 4 uur voor uit.
 12. Eten en drinken: Het eten wat we verzorgen na de ceremonie moet passen bij wat we willen uitstralen, namelijk natuurlijk en gezond. We willen met de gezonde voeding je laten proeven dat een lekkere smaak en gezondheid samen kunnen gaan en je inspireren om zelf hiermee verder te gaan.
 13. Integratie: We hebben ruimte tot nabespreking direct na de ceremonie maar ook telefonisch dagen na de ceremonie. We denken mee met hoe je de inzichten van jouw truffel ceremonie kunnen integreren in het dagelijks bestaan.

Wil je meedoen aan een truffel ceremonie?

Onze zusterwebsite Triptherapie verwerkt de intakes en aanvragen. Tevens kan je via Triptherapie ook zien wanneer er plek is en waar de truffel ceremonies worden georganiseerd. Maak gebruik van de onderstaande links om je in te schrijven, te reserveren of om je vragen te stellen.

Intake starten | Beschikbaarheid 2023 | Reserveren truffel ceremonie | Contact