Psilocybine therapie is een therapievorm waarbij de cliënten onder invloed van hallucinogene paddenstoelen, magische truffels of psilocybine zijn. Door de verandering van bewustzijn kan je beter werken aan bepaalde zaken die je leven kunnen verstoren. Tevens zullen er door de werkzame stoffen van deze psychedelische middelen er veranderingen optreden in het brein. Neurogenese, de aanmaak van neuronen en verbindingen in het brein, heeft in combinatie met nieuwe inzichten die komen vanuit het onderbewustzijn een sterker helend potentieel dan reguliere gesprekstherapie.

Wat doet psilocybine?

De werkzame stoffen psilocine en psilocybine (in mindere mate) lijken erg op het lichaamseigen serotonine (de neurotransmitter). Het lichaam zet psilocybine om naar psilocine. Psilocine kan dan op de serotonine receptor, genaamd de 5HT2a receptor, serotonine nabootsen. Door de hogere stimulatie van de receptoren ontstaan de effecten van psilocybine(-houdende paddo’s of truffels). De perceptieveranderingen lopen uiteen en bevatten vaak een mix van de volgende zaken

  • Minder zelfbesef
  • Loslaten opgekropte emoties
  • Makkelijker omgaan met een pijnlijk verleden
  • Gevoel van verbondenheid
  • Nieuwe inzichten

Meer informatie over hoe psilocybine werkt: Psilocybine therapie

Psilocybine therapie heeft voorbereiding nodig

De klanten die een psilocybine sessie bij ons doen hebben veel baat bij een juiste voorbereiding. De voorbereiding bestaat uit het balanceren van de neurochemie zodat de psilocybine therapie beter gaat en er meer resultaat wordt behaald. Dankzij de uitgebreide intake kunnen we tevens letten op gevaarlijke interacties en persoonlijke adviezen schrijven.

Start hier de intake