Psilocybine therapie heeft voorbereiding nodig

Het succes van psilocybine therapie hangt voor een groot gedeelte af van het voorwerk, de sessie en het nawerk. De voorbereiding op een psilocybine sessie heeft voornamelijk te maken met het verbeteren van de neurochemie, de gezondheid en informatie-verschaffing. Wij hanteren de volgende stappen en voorbereiding.

1: Intake invullen

De eerste stap is om het online intake formulier in te vullen en vermeld je doelen, medicijngebruik en beantwoord de vragen over de neurotransmitter niveaus. Dit zal de ons helpen om je geschiktheid en bereidheid voor psilocybine therapie te beoordelen en om je de beste soort sessie en dosering aan te raden.

Start hier de intake

2: Datum reserveren

Na het ontvangen van het eerste advies kan je een datum boeken voor je psilocybine sessie via het boekingssysteem. Je kunt kiezen tussen het hebben van de sessie op je eigen locatie binnen de Nederlandse grenzen of op onze locaties.

3: Advies opvolgen

Na het boeken van een datum ontvang je een gepersonaliseerd leefstijlplan dat tips bevat over hoe je je neurochemie, fysieke gezondheid en mentale toestand kunt verbeteren voor de sessie. Je ontvangt ook wat lees-, kijk- en luistermateriaal dat je kan helpen om je intenties en verwachtingen voor de sessie te stellen. Je moet het advies zo veel mogelijk opvolgen en feedback geven aan als je een aanpassing of hulp nodig hebt.

4: Kennismakend gesprek

Een week voor de sessie neemt je therapeut contact met je op en biedt aan om je persoonlijk of online te ontmoeten. Dit is een kans om elkaar beter te leren kennen en om eventuele vragen of zorgen die je hebt over de sessie te bespreken.

5: Psilocybine therapie

Op de dag van de sessie zal er een inleidend gesprek plaatsvinden en daarna consumeer je de psilocybine-bevattende truffels. De sessie wordt aangekleed met met muziek, aromatherapie en indien de sessie op onze locatie plaatsvind met kunst. Gedurende de sessie wordt je in de gaten gehouden en bieden begeleiding en ondersteuning indien nodig. De effecten van psilocybine duren ongeveer 4 tot 6 uur, waarin je verschillende veranderingen in perceptie, stemming en cognitie kunt ervaren, evenals inzichten, openbaringen of mystieke ervaringen.

6: Integratie

Nadat de effecten zijn uitgewerkt kan de ervaring worden besproken om te bekijken wat de betekenis was voor de trip. Wij kunnen advies geven over hoe je de lessen die je hebt geleerd uit de ervaring kunt toepassen op je dagelijks leven. Soms heb je meer tijd nodig om alles te laten bezinken en kunnen we een week later de trip nogmaals doornemen. Je ontvangt ook een aantal vervolgmails om je te helpen met het integratieproces.

Psilocybine therapie

Voor meer informatie over psilocybine therapie raden we aan om de volgende pagina door te nemen:

Psilocybine therapie Nederland