Hippieflip: Truffels met MDMA

Een hippieflip is een combinatie van twee soorten psychedelische drugs: psilocybine (wat voorkomt in paddo’s en magische truffels) en MDMA (bestandsdeel van XTC). Mensen nemen deze drugs samen om de effecten van beide te combineren. Psilocybine wordt vooral geassocieerd met visuele en hallucinerende effecten, terwijl MDMA bekend staat om de verhoogde empathie en euforie die het kan veroorzaken.

Personen die een hippieflip doen willen vaak graag de effecten van psilocybine ervaren, maar zijn bang dat de ervaring onprettig zal verlopen. Door het toevoegen van MDMA kan angst worden weggenomen en wordt de kans op een bad trip kleiner. Met minder angst is het mogelijk om dieper in introspectieve fase van de psilocybine-trip te komen.

Is hippyflipping gevaarlijk?

Bij het combineren van drugs neemt de kans op complicaties vrijwel altijd toe. Elke psychedelische stof heeft zo zijn eigen potentiële bijwerkingen, dus de lijst van mogelijke bijwerkingen wordt langer als je meer verschillende stoffen gaat innemen. Tevens werken psilocybine en MDMA synergetisch, ze versterken elkaars werking en dit geeft een extra risico op ongewenste effecten. Bij het doseren van de hippyflip dient er rekening gehouden te worden met de synergetische werking van deze middelen.

Hippieflip therapie

Bij ons komt het zelden voor dat we een hippflip sessie als therapie doen. Hoewel MDMA de psilocybine sessie aangenamer kan maken, is het soms ongewenst om de trip aangenamer te maken. Het is vaak ook een goed teken dat bij psilocybine sessies een beetje spanning, boosheid en verdriet omhoog kan komen. Juist tijdens psilocybine-trip kunnen de negatieve emoties een positieve uitwerking hebben op het loslaten van oud zeer, het is als het ware een goede uitlaatklep. We bieden de Hippieflip dan ook niet standaard aan, maar we doen deze alleen op verzoek.

Wil je meer informatie over MDMA of psilocybine sessies? Maak dan gebruik via de knoppen hieronder. Wil je in contact met ons komen over bijvoorbeeld de hippieflip? Neem dan contact met ons op.