Redenen voor een psilocybine sessie

De wetenschappelijke onderzoeken naar psilocybine, een stof die voorkomt in magic mushrooms en truffels, stapelen zich de laatste jaren op. Psilocybine heeft in de afgelopen jaren dus veel aandacht gekregen vanwege de mogelijke therapeutische voordelen. De onderzoeken richten zich voornamelijk op verschillende aspecten van de gezondheid, zoals angst, depressie, verslaving, posttraumatische stressstoornis (PTSS) maar ook spirituele ervaringen. Hierbij een opsomming van de meer bekende onderzoeken:

 • Angst en depressie: Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie toonde aan dat een enkele dosis psilocybine de symptomen van angst en depressie aanzienlijk verminderde bij kankerpatiënten met angst en depressie (Griffiths et al., 2016). Een andere studie bij patiënten met behandeling-resistente depressie toonde aan dat een psilocybine sessie tot langdurige verbeteringen leidde (Carhart-Harris et al., 2016).
 • Verslaving: Onderzoek bij rokers toonde aan dat psilocybine kan helpen bij het stoppen met roken door te helpen bij het verminderen van cravings (Johnson et al., 2014). Een ander onderzoek suggereert dat psilocybinebehandeling effectief kan zijn bij de behandeling van alcoholverslaving (Bogenschutz et al., 2015).
 • PTSS: Onderzoek bij veteranen met PTSS toonde aan dat een psilocybine sessie veilig was en leidde tot klinisch significante verbeteringen in PTSS-symptomen (Watts et al., 2017).
 • Spirituele ervaringen: Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat psilocybine een diepe en duurzame spirituele ervaring kan induceren die verband houdt met een verhoogde gevoel van verbondenheid en welzijn (Griffiths et al., 2008; MacLean et al., 2011).

Over het algemeen worden de volgende effecten gerapporteerd door onze klanten na psilocybine sessies:

 1. Vermindering van angstsymptomen.
 2. Vermindering van depressieve symptomen.
 3. Verbeterde emotionele regulatie en stabiliteit.
 4. Verhoogde zelfreflectie en introspectie.
 5. Verbeterde creativiteit en verbeeldingskracht.
 6. Verbeterde focus en concentratie.
 7. Verhoogd gevoel van welzijn en geluk.
 8. Verhoogde empathie en sociale verbondenheid.
 9. Verbeterde lichamelijke sensaties en waarnemingen.
 10. Vermindering van stress en spanning.
 11. Vermindering van obsessieve gedachten en gedragingen.
 12. Verbeterde spirituele en existentiële ervaringen.
 13. Verhoogde levensvreugde en tevredenheid.
 14. Vermindering van pijn en fysieke symptomen.
 15. Vermindering van symptomen van verslaving.
 16. Verbeterde relatie met anderen.
 17. Verhoogde persoonlijke groei en ontwikkeling.
 18. Verhoogd gevoel van verbondenheid met de natuur en het universum.
 19. Verbeterde persoonlijke betekenis en doel.
 20. Verhoogde capaciteit voor positieve verandering en transformatie.

Psilocybine op een veilige manier inzetten

Psilocybine therapie kan alleen succesvol zijn als de deelnemer zich vooral veilig genoeg voelt om de hele ervaring aan te gaan. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk om goed te worden voorbereid op de psilocybine sessie en het is raadzaam om een partij te kiezen met ervaring en deskundigheid. Kies dus altijd een organisatie die je een gepaste voorbereiding biedt en waarbij je je veilig voelt. Ook de nazorg is belangrijk. Onze werkwijze ziet er als volg uit.

Laat je screenen voor een psilocybine sessie

Psilocybine is één van de veiligste middelen om te gebruiken en toch is het niet voor iedereen geschikt. Er kunnen gevaarlijke interacties ontstaan met diverse medicijnen, met name de psychoactieve- en hartmedicatie. Laat je dus screenen voordat je een psilocybine sessie gaat boeken. Je kunt vrijblijvend worden beoordeeld op veiligheid door de intake in te vullen via de onderstaande link.

Intake triptherapie