Psilocybine therapie

Psychedelische therapie is therapie in combinatie met een psychedelische sessie en heeft meerdere namen. Vaak wordt er in de naam verwezen naar het psychedelisch middel. Wij gebruiken doorgaans psilocybine uit truffels en daarom wordt het ook we psilocybine therapie of truffel therapie genoemd. Psychedelische therapie in combinatie met gezonde lifestyle coaching, wat we triptherapie noemen, is de meest effectieve manier om psychische en psychosomatische klachten te behandelen, omdat het verder gaat dat de bewuste lagen van het brein.

Lees meer over psychedelische therapie via triptherapie

Nog niet klaar voor psychedelische therapie?

De psychedelische sessie van triptherapie is voor sommigen potentiële klanten zo beangstigend dat ze eerst op zoek gaan naar alternatieven die minder confronterend zijn en iets minder de “diepte” in gaan. We schrijven dan ook deze blog voor diegenen die nog niet de stap naar psychedelische therapie willen of durven te maken.

Welk pad ga jij bewandelen?

Soortgelijke werking van psychedelische therapie

Psychedelische therapie werkt voornamelijk goed omdat het onderbewuste en het bewuste brein in verbinding met elkaar komen. Psychedelica doen dit door de stofjes en de daarmee de hersenprocessen na te bootsen die ook bij slapen en dromen actief zijn. Psychedelische sessies zijn als dromen terwijl je wakker bent en dromen in je slaap zijn hallucinaties die je vaak vergeet. Bijkomend voordeel van psychedelica (lichaamseigen of toegediend) is dat het stress reducerend werkt terwijl het hersencellen stimuleert te herstellen en nieuwe verbindingen laat aanmeken. Alternatieven op psychedelische therapie dienen dus soortgelijke processen in werking te zetten. Hierbij onze top 3 alternatieven op psychedelische therapie.

3: Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van de trance staat. Deze trance-staat heeft net zoals psychedelische therapie vergelijkingen met de droomstaat en dat is juist hetgeen wat hypnotherapie doeltreffend maakt. De connectie met het onderbewuste wordt gemaakt. Het voor- en nadeel bij hypnotherapie is dat de cliënt te veel controle heeft en dat het daarom niet werkt bij iedereen. Voor meer uitleg zie deze video.

2: Ademhalingstherapie

Bij ademhalingtherapie wordt via ademhalen de stressprikkel gereduceerd. Het verlagen van de stress, wat chemisch gezien geregeld wordt door onder andere cortisol en adrenaline, zorgt voor opheffen van de blokkering van het lichaamsherstel. Minder stress draagt bij aan het verlagen van de onstekingswaarden in het lichaam en dus ook het verhogen van zowel psychische als lichamelijk klachten. Vooral ademhalingstechnieken die lijken op de ademhaling tijdens onze slaap zorgen voor nog betere resultaten. Deze meditatieve ademhaling schijnt een verhoging van ons lichaamseigen psychedelica te verhogen (die ook bij slaap vrijkomt).

1: EMDR

Bij EMDR wordt er door Rapid Eye Movement de REM slaap nagebootst. Deze techniek zorgt wederom ook voor verbinding met het onderbewustzijn waar het trauma is opgeslagen. Bij EMDR komt er ook een klein beetje lichaamseigen psychedelica waarvan je kan dromen/hallucineren en daarmee het onderbewuste kan benaderen en veranderen.

Holistische aanpak

Gezondheid gaat verder dan alleen psyche. Er zit geen verschil tussen lichamelijke en geestelijke klachten aangezien het ene de ander altijd beïnvloed. Kies daarom nooit alleen voor een aanpak gericht op een specifiek onderdeel van jouw lichaam. Buiten de top drie alternatieven kan je psychisch herstel versnellen door alles goed te doen. Eet gezond, beweeg, maak sociale connecties, pak een beetje zonlicht en vul waar nodig aan met supplementen.

Voorkom blootstelling aan deze zaken

Klaar voor psychedelische therapie?

Zoals u heeft kunnen lezen is de verbinding met het onderbewuste bij de alternatieve therapieën de sleutelfactor tot succes. Hypnotherapie, EMDR en ademhalingstherapie (meditatie) zijn allen aangewezen op de lichaamseigen psychedelica (neurotransmitters). Lichaamseigen psychedelica kunnen een hoop doen maar de concentratie en tijdsduur kan nooit zo hoog worden als wat we bij psychedelische therapie doen. Dit is dan ook de reden dat psychedelische therapie wordt gezien als de overtreffende trap van EMDR, hypnotherapie en ademhalingstherapie.

Wilt u eerst EMDR, hypnotherapie of ademhalingstherapie proberen of gaat u meteen voor de meest allesomvattende en intense aanpak?

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Alternatieven psychedelische therapie
Geschreven door: marcel