Wat is een bad trip? Een bad trip is een psychedelische ervaringen met of zonder hallucinaties die voornamelijk als eng wordt ervaren, waardoor angsten na een trip lang kunnen aanhouden. Langdurig achterdocht en negatieve gevoelens kunnen ook als bad trip worden aangemerkt. Een bad trip is volgens ons niet en […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Bad trips

Wat is een bad trip?

Een bad trip is een psychedelische ervaringen met of zonder hallucinaties die voornamelijk als eng wordt ervaren, waardoor angsten na een trip lang kunnen aanhouden. Langdurig achterdocht en negatieve gevoelens kunnen ook als bad trip worden aangemerkt. Een bad trip is volgens ons niet en psychedelische sessie die in het begin even ongemakkelijk of angstig kan zijn en die daarna waardevolle informatie en inzichten op kan leveren.

Lees ook hoe bad trips positief kunnen zijn

Wat zorgt voor een bad trip?

Er zijn verschillende factoren die er voor zorgen dat een trip een bad trip kan worden en deze factoren hebben vaak te maken met de intentie, verwachting en locatie (set en setting). Tevens zijn er bepaalde psychische aandoeningen die de kans op een bad trip aanzienlijk verhogen en daarmee de aandoening kan verergeren. Personen met de volgende aandoeningen kunnen beter geen psychedelica gebruiken.

  • Borderline
  • Psychosegevoeligheid
  • Schizofrenie
  • Zware angststoornissen

De volgende omstandigheden en oplossingen kunnen bad trips uitlokken en verhelpen.

Trigger Oplossing
Personen in je omgeving Vertrouwde of professionele tripsitter
Muziek Positievere muziek of muziek uitzetten
Bang voor de eeuwige trip De wetenschap dat er een leven na de trip is
De eigen angsten zien Weten dat het slechts informatie is
Te intense hallucinaties Meer licht in de kamer en dextrose innemen
Hyperventilatie Iemand die ademritme aangeeft
Te veel glutamaat in het brein GABA vooraf de trip verhogen

Een goede trip

Bad trips komen bijna nooit voor indien er goede begeleiding aanwezig is. De aanwezigheid van een professionele tripsitter is vaak al reden genoeg om rustig, kalm en vol vertrouwen de sessie in te gaan. Tevens kan een goede voorbereiding de psychedelische sessie veel goed doen. Een onderzoek toonde reeds aan dat verhoogd glutamaat in de hippocampus een indicator voor een bad trip zou kunnen zijn. Door vooraf een neurotransmitter test te doen en op basis daarvan de neurochemie in balans te krijgen verhoogd de kans op een goede trip aanzienlijk.

Wil jij een goede trip?

Middels een intake en vragenlijst bekijken we via supplementen en voeding jouw neurochemie optimaal kunnen krijgen voor een positieve trip. Tevens kunnen we je ook tips geven om bepaalde boeken te lezen of video’s te bekijken waarbij we de mindset alvast voorbereiden op een psychedelische sessie in je juiste setting.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Bad trips
Geschreven door: marcel