In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Burn-out verhelpen met truffel ceremonie

Triptherapie: Burn-out verhelpen met truffel ceremonie

Burn-out verhelpen met truffel ceremonie
Laatst hebben we een klant uit Den Haag geholpen om een Burn-out te overwinnen. We hebben hier een rol gespeeld in de advisering betreffende voeding, supplementen, lichaamsbeweging etc. Als afsluiter hebben we een privé truffel ceremonie georganiseerd.
https://psilocybinetherapienederland.nl/wp-content/uploads/2019/09/Sociale-angst.jpg
Geplaatst door: @marcel

Een burn-out komt vaak door angst

Een Burn-out is vaak het gevolg van een bijnieruitputting in combinatie met andere nadelige effecten van langdurige stress. De stress kan komen door iets in de werksfeer en/of in de privésfeer. Vaak is het een combinatie van factoren wat stress oplevert. Stress is in dit geval een ander woord voor angst.

Bijnieruitputting

De bijnieren zijn kleine organen die als kapjes op de nieren liggen, met een laag vetweefsel ertussen. De bijnieren hebben een belangrijke taak: het is hun functie om met moeilijke, stressvolle situaties om te gaan.

Er worden in de bijnieren meerdere hormonen aangemaakt waaronder:

  • DHEA: Het hormoon dat je gelukkig maakt en waardoor je kunt herstellen van spannende gebeurtenissen.
  • Cortisol: zet je aan tot actie door energie vrij te maken uit bijvoorbeeld spiermassa.

Samen zorgen deze twee hormonen voor een fight or flight reactie op angstige situaties.

De bijnieren hebben een belangrijke functie bij:

  • Reguleren van de stressreactie “vechten of vluchten”
  • Reguleren van je bloedsuikerspiegel
  • Tegengaan van ziekte en ontstekingen
  • Reguleren van balans tussen water en zout in je lichaam
  • Productie van androgenen en oestrogenen

Wat is bijnieruitputting? 

Bijnieruitputting ontstaat doordat er een lange tijd teveel cortisol moet worden afgegeven als gevolg van: stress, boosheid, angst, etc. Bijnieruitputting ontstaat doordat stress continu aanwezig is.

Stress is bedoeld om snel te kunnen reageren in heftige situaties. Terug naar de tijd van de holbewoners: de enige zorg die je had was niet verscheurd te worden door een eng beest, of om te komen van de honger. Er was in die tijd niet heel veel meer waardoor je continu moest opletten

Tegenwoordig heb je je gezin, werk, targets, telefoons, email, de file, etc etc waardoor je continu in een staat van paraatheid moet staan om snel te kunnen reageren als het nodig is.

Wat zijn de gevolgen van deze bijnieruitputting?

De gevolgen op termijn zijn dat je een burn-out kunt krijgen, overspannen raakt maar ook zullen je uitputtingsklachten toenemen. Je komt dan nergens meer aan toe en voelt je chronisch vermoeid. Het lichaam kan moeilijk energie vrij maken en wegens de ontstekingen in het lijf zakken de positieve hormonen zoals serotonine en dopamine.

Wat is de oorzaak van bijnieruitputting?

Stress, angst en boosheid kunnen de bijnieren uitputten. De gewenste aanmaak van cortisol is zo hoog, dat het lichaam dat op een gegeven moment niet meer redt. De vraag is groter dan de bijnieren kunnen produceren. Sommige mensen hebben gedurende lange tijd zoveel spanningen in hun leven dat ze gezondheidsklachten ontwikkelen. Spanningen kunnen veroorzaakt worden door vele verschillende factoren. Een kenmerk kan zijn dat je voor een onmogelijk taak staat waar je geen oplossing voor ziet of dat er een angst zit verscholen in het onderbewustzijn. Dit geeft spanning en als dat te lang duurt, reageert je lichaam daarop. Langdurige spanning en daarmee de aanmaak van cortisol, is de boosdoener als het aankomt op uitputting van de bijnieren.

Alle forum berichten over burn-out

Lees hier meer over psychedelische therapie bij stress en burn-out

Voeding tegen burn-out

Kruiden tegen burn-out

Testosteron verhogen tegen burn-out

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Burn-out verhelpen met truffel ceremonie

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Burn-out verhelpen met truffel ceremonie
Geschreven door: Truffel ceremonie