Triptherapie: Ego death via psychedelica

@mathijs

Mijn eerste ego death tijdens een psychedelische trip ging als volgt….

De gedachte dat ikzelf bestand omdat ik bezig was met de gedachte dat ikzelf bestond voorkwam de overgave aan de ego death. Het was een herhaling van gedachten in mijn hoofd die ging als volgt: “Ik denk, dus ik besta. Ik besta dus ik kan denken dat ik besta. Dus als ik kan denken dat ik besta dan besta ik toch echt? Is het echt dat ik besta?” Vele varianten van deze zinnen spookten door mijn hoofd terwijl het opeens leek dat ik zelf naast mijn eigen bed stond, maar ik lag fysiek toch echt in bed. Mijn alternatieve ik zei tegen mij dat alles goed kwam om me gerust te stellen alleen mijn alternatieve ik moest dat ook weer horen van een andere alternatieve ik en dat dan tot in de oneindigheid van alternatieve ik’s totdat de cirkel rond was en dat ik in feite tegen de alternatieve ik’s zei dat alles goed kwam en op dat moment liep de alternatieve ik de kamer uit voor mijn gevoel en daarna belande ik in de ego death.

Hoe de ego death precies voelt en wat het doet is in woorden moeilijk uit te leggen. Het lijkt erop alsof je egootje die alles nodig heeft en wilt niet meer bestaat en dat de grenzen tussen mij als individu en het universum er niet meer zijn. Het is moeilijk te beseffen waar mijn menselijke buitenkantje op houd te bestaan. Alles is verbonden. Tijdens een ego death is het woord tevredenheid bij mij van toepassing aangezien de ego niets wilt.

In feite is ook alles verbonden omdat alles invloed heeft op alles. Onze omgeving bepaalt mede hoe wij ons gedragen en wat we denken. In het dagelijkse leven zien we onszelf wel als individu en afgescheiden van de rest. Die afscheiding hebben we nodig om te kunnen overleven en om onze basis behoeften te verzorgen. Soms slaan we daar in door met alle gevolgen van dien en dan kan een ervaring als ego death je de andere kant van het verhaal laten inzien om vervolgens in het normale leven meer in balans te zijn.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Ego death via psychedelica

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Ego death via psychedelica

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Ego death via psychedelica
Geschreven door: Truffel ceremonie