In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Ego therapie

Ego therapie

Bij een hoog gedoseerde truffel ceremonie zal er een verlies van ego optreden. Dit noemen wij een ego-death of ego-loze ervaring. Deze vorm van ego therapie is de zwaarste maar ook de meest doeltreffende vorm van therapie om depressie, angst en ander psychologisch ongemak te bestrijden. Ook verslavingen zoals alcoholisme kunnen we hiermee behandelen.

Wat is het ego?

Alles wat er voor zorgt dat je een individu bent valt onder het ego. Het is het ik in tegenstelling tot alles wat buiten het lijf en gedachten valt. Het ego zorgt er voor dat een individu kan overleven door alles situaties te beoordelen en een “veilige” keuze maakt. Helaas neemt het ego dit overleven heel zwaar op. Zo zwaar dat het er zelfs voor kan zorgen dat je bewuste gedachtepatroon wordt geblokkeerd door het onderbewuste ego. Dit alles om maar te kunnen overleven. Het onderbewuste ego maakt gebruik van alle data wat is opgeslagen in de vorm van herinneringen en wat er in het DNA is opgeslagen. Angst voor alles wat niet een makkelijke manier van overleven is (het bekende waar je dus niet aan dood gaat) is een zeer sterke raadgever voor de ego.

Wanneer is het ego goed?

Het ego zorgt er voor dat je overleeft. De angst om dood te gaan door snel bewegende voorwerpen zoals een auto biedt zijn voordelen. Het voorkomt pijn en eventueel de dood. Deze processen van het ego zorgt voor een hogere overlevingskans en werken in het onderbewuste. Als er per ongeluk een hand op een hete pan gelegd wordt, dan is de hand al weg voordat de fysieke pijn wordt gevoelt. Deze vormen van zelfbescherming van de ego zijn dus nuttig.

 

Wanneer is het ego minder goed?

Hoe ouder men wordt des te meer het ego door heeft wat een makkelijke en tevens laffe manier is van leven. Angsten uit het verleden bepalen de terughoudendheid om te leven. Angst wordt een beperking en de angst is vaak niet meer reëel voor de huidige tijd. Door vast te zitten in een patroon wat men wel laat overleven maar niet het gevoel geeft dat er wordt geleefd kan leiden tot psychische klachten zoals depressie, angst of burn-out. Wie heeft de leiding in het leven? Als het ego de verkeerde beslissingen neemt en het leven beperkt kan men daar men moeilijk alleen uitkomen.

Ego-loze ervaring tegen de slechte ego

Soms ziet men alleen het grote plaatje als je er verder vanaf staat. Door een ego-loze ervaring, in het engels ego-death, te ervaren kan men zich weer herpakken. Tijdens een ego-death wordt het besef van de eigen ik vervaagt. Men ziet zichzelf als bij een groter geheel behorend apparaat, wat het universum, is. Toch kan er dan van “afstand” worden bekeken naar de beslissingen van de ego en waarom die niet meer het individu dienen. De leefstijl vanaf dat moment aanpassen wordt dan makkelijker, mede dankzij het verlies van angst en het relativeringsvermogen tijdens de ego-death. Het lijkt wel alsof alles logisch is en dat het onlogisch is om iemand zichzelf te laten blokkeren voor het liefde voor het leven.

 

Ego therapie meemaken?

Wilt u zelf weer de regie in handen voor wat wel en niet goed voor u is? Wij bieden deze vorm van therapie aan door gebruik te maken van psychedelica. Psychedelica zijn het sterkste middel om een ego death mee te maken. De manier om de ego te verliezen en om ego therapie goed in werking te zetten heeft bij ons het volgende stappenplan:

  1. Account aanmaken en intakeformulier invullen
  2. Twee weken dieet op basis van intake
  3. Eventueel supplementen en beweegadvies tijdens dieet
  4. Truffel ceremonie op uw locatie
  5. Nabespreking ervaring en aandachtspunten

Wij hanteren zoals u ziet een persoonlijk plan met aandacht voor geest, maar ook het lichaam. Dit doen wij omdat wij geloven dat dit de beste manier is voor resultaat.

 

Lees hier meer over Ego therapie met ego death bij depressie

Contactgegevens

 

Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Ego therapie
Geschreven door: Marcel