In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Ervaring truffel-sessie

Triptherapie: Ervaring truffel-sessie

Al enige jaren loop ik met lichamelijke klachten na een ongeluk. van een sportief iemand zakte ik weg naar een non-actief persoon met twintig kilo overgewicht. Hoewel er op MRI scans en bij andere onderzoeken helmaal niets te zien is bleef ik last van mijn klachten houden. Geen idee hoeveel fysio’s, manueel therapeuten, chiropractors, etc, etc ik inmiddels heb versleten maar niets hielp. In dezelfde tijd kregen we ook te horen dat onze dochter een progressieve aandoening heeft aan haar ogen waardoor ze blind zal gaan worden. Alles bij elkaar doet dat niet veel goeds tussen de oren.

Omdat ik wel herkende dat het tussen de oren een grote rol speelt heb ik hier ook allerlei trajecten voor gevolgd. Ben aan Yoga gaan doen, meditatie, bezocht therapeuten, etc. Maar ook hier zonder heel veel succes waardoor ik redelijk ‘behandel moe’ ben geraakt na vier jaar strijd. In mijn laatste traject werd ik gewezen op TMS (Tension Myositis Syndrome) De theorie daarachter is dat het lijf pijn heeft als afleiding op iets tussen de oren. Op zich geloof ik wel in deze theorie echter vind ik het moeilijk om in een ‘normaal’ situatie tot de diepere psychologische lagen te komen. Dit komt door mijn eigen behandelmoeheid en weerstand tegen theorieën die worden gebracht alsof ze zo rechtstreeks uit de bijbel komen. Theorieën die volgens de therapeuten wonderen kunnen verrichten wanneer je er maar in gelooft. Ik geloof zeker dat het ‘geloven’ veel kan doen met een mens maar ik kon het niet meer opbrengen om zo diep te graven in mijn ‘verleden’.

De truffel therapie heeft mij geholpen om de barrières te overwinnen en binnen een paar uur de diepere lagen in mijn brein te ontdekken. (en die waren niet altijd mooi) Geen idee wat voor wartaal ik allemaal heb uitgekraamd maar wat ik nog wel weet is dat Marcel op het juiste moment de juiste vragen stelt om ervoor te zorgen dat ik toch enigszins op het padje bleef. Het is bij mij niet helemaal direct geland maar nu, twee dagen later, ben ik heel blij dat ik dit avontuur ben aangegaan. De lichamelijke klachten zijn niet direct verdwenen maar mentaal gezien voel ik me een stuk beter. Wie weet volgt mijn lijf mijn geestelijke staat binnenkort.

Je kan nog zoveel therapieën volgen, trainingen doen en boeken lezen maar in mijn beleving is er niets wat je in zo’n korte tijd met jezelf confronteert. Net zoals bij het laatst genoemde (traingen, therapieën, etc) zou je het effect toch echt zelf moeten bepalen en vasthouden maar de start is er.

Dank Marcel voor je rustige en professionele manier van begeleiden.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Ervaring truffel-sessie

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Ervaring truffel-sessie
Geschreven door: Truffel ceremonie