Schimmels en paddenstoelen Fantastic Fungi gaat voornamelijk over de medicinale werking van paddenstoelen en andere schimmels. Verder gaat het ook veel over de psilocybine houdende paddenstoelen waarvan je een psychedelische/mystieke ervaring kan hebben. Deze twee onderwerpen vinden wij interessant omdat ook wij paddo’s en andere paddenstoelen inzetten om mensen fysiek […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Kijktip: Fantastic Fungi

Schimmels en paddenstoelen

Fantastic Fungi gaat voornamelijk over de medicinale werking van paddenstoelen en andere schimmels. Verder gaat het ook veel over de psilocybine houdende paddenstoelen waarvan je een psychedelische/mystieke ervaring kan hebben. Deze twee onderwerpen vinden wij interessant omdat ook wij paddo’s en andere paddenstoelen inzetten om mensen fysiek en psychisch gezonder te krijgen. Bekijk hier de trailer van Fantastic Fungi om een idee te krijgen over de verschillende onderwerpen:

Bekijk hier Fantastic Fungi op Netflix

Medicinale paddenstoelen

Heb jij Funtastic Fungi gekeken en wil je meer weten over de medicinale eigenschappen van diverse paddenstoelen? We geven je hierbij een overzicht met de meest bekende en interessante medicinale paddenstoelen.

Soort Werking
Reishi Ontstekingsremmer dus beter immuunsysteem, minder depressie
Lion’s Mane Meer Nerve Grow Factor tegen Alzheimer en MS (neurodegeneratie)
Turkey tail Beter immuunsysteem tegen met name kanker
Shittake Activeert immuunsysteem tegen virussen via AHCC
Chaga Beter immuunsysteem
He Shou Wu Via Superoxidedismutase bescherming tegen DNA veroudering
Psilocybe Hallucinaties en BDNF voor inzichten en verbindingen in het brein

Neurogenese, BDF en magic mushrooms?

Indien je graag meer wilt weten over hoe psychedelische paddenstoelen ervoor kunnen zorgen dat neuronen herstellen en er neurogenese onstaat door BDNF, dan hebben we hier nog een paar interessante blogs voor je? Verder kan je ook lezen wat hallucinaties zijn en hoe die worden veroorzaakt door psychedelica.

BDNF, paddo’s en voeding

Hallucinaties door psychedelica

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Kijktip: Fantastic Fungi
Geschreven door: marcel