Kiezen tussen MDMA, psilocybine of LSD als therapeutisch hulpmiddel
Psychedelische therapie staat in 2022 enorm in de schijnwerpers. Wegens diverse documentaires en nieuwsberichten komt er ook staats meer interesse vanuit personen die zicht niet geholpen voelen door de reguliere gezondheidszorg. Ook merken wij steeds meer dat psychologen tussen neus en lippen laten glippen dat triptherapie misschien wel iets kan betekenen bij therapieresistente depressie, angstklachten, PTSS en hardnekkige verslaving. Vanuit de media wordt het publiek beïnvloed en de gedachte is nu vooral dat MDMA goed is bij PTSS en trauma, psilocybine bij depressie en LSD bij verslavingen. Het is echte niet zo simpel.
MDMA bij PTSS en trauma
Sinds het begin van deze eeuw zijn de onderzoeken weer langzaam op gang gekomen en bij MDMA worden de onderzoeken vooral gericht op trauma en PTSS. Deze onderzoeken worden allemaal zeer positief afgerond met veelal hoge succes percentages.
Zie hier het overzicht van studies naar MDMA
MDMA heeft dus het imago om goed te werken bij PTSS en trauma. Andere toepassingen zijn relatietherapie en de behandeling van sociale angst. Het nadeel van MDMA is dat het een illegale stof betreft en dat het niet te koop is via de legale wegen. Verder kan MDMA een dipje veroorzaken gedurende de week na de sessie. MDMA sessies kunnen alleen maar plaatsvinden als een klant zelf MDMA in bezit heeft en deze heeft laten testen op puurheid.
Lees hier meer over MDMA en de werking bij therapie
LSD bij verslavingen
LSD staat erom bekend goed te werken bij het behandelen van verslavingen. Er lopen niet zo veel onderzoeken naar LSD als therapeutisch middel omdat LSD geen voorkeur heeft bij onderzoekers. Dit komt omdat het therapeutisch potentieel net zo groot of misschien net iets lager is dan bij psilocybine. Tevens zijn er meer risico’s op negatieve effecten. Dit heeft onder andere te maken dat sterke LSD trips lang duren en de kans op angsten hoger ligt.
Wij raden dan ook aan bij mensen die beginnen met psychedelica om LSD nog even links te laten liggen. Probeer eerst psilocybine voordat je begint aan LSD. Door een psilocybine sessie te doen kan je wennen aan de psychedelische staat en weet je dat er altijd nog een leven na de trip is. Dat kan nuttig zijn als je een trip doet met een lange duur zoals bij LSD. Mocht je ervaring hebben en je wilt juist gebruik maken van de verlengde sessie dan kan je via de link meer informatie vinden.
Psilocybine bij depressie
Psilocybine staat er met name bekend om goed werkzaam te zijn bij depressie. De resultaten van onderzoeken zijn zeer goed en bevestigen het imago van psilocybine. Het mooie van psilocybine is dat het multifunctioneel is en dat het kan gebruikt worden voor behandelen van de bij alle eerder genoemde psychedelica, zelfs bij trauma en PTSS.
Het aantal onderzoeken naar psilocybine zit al jaren in de lift, terwijl het geen gepatenteerd medicijn is. Dit gegeven laat duidelijk zien dat de potentie van psilocybine enorm is. De momenteel lopende onderzoeken zetten psilocybine in bij:
- Alcoholisme (AUD, alcohol use disorder)
- Rookverslaving
- Opioïdenverslaving
- Zware depressie (depressive disorder Major)
- Therapie resistente depressie
- Angstklachten
- Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
- Body Dysmorphic Disorders (BDD)
- Anorexia
- Alzheimer
- Parkinson
- Migraine
- Clusterhoofdpijn
Zie hier het hele overzicht van studies naar psilocybine
Psilocybine is dus inzetbaar bij heel veel doelstellingen en behandelingen. Zelfs bij PTSS en trauma kan psilocybine zeer goed helpen echter dient de voorbereiding en begeleiding goed zijn. Psilocybine kan namelijk beelden genereren die met het trauma te maken hebben en kan in onbegeleide omstandigheden een negatief effect hebben op het trauma. Vanuit voorzichtigheid vanuit sommige instanties/begeleiders wordt dan aangeraden om te werken met MDMA i.p.v. psilocybine. Het voordeel van psilocybine is dat het legaal kan worden geleverd en dat je het niet zelf hoeft te kopen. Ook put psilocybine net zoals LSD niet de eigen voorraden serotonine uit waardoor er geen dip in de gemoedstoestand komt.
Bekijk hier hoe psilocybine therapie werkt
Advies vragen?
Ben je benieuwd wat bij jou zou passen? Vul dan de intake in en vermeld bij de opmerkingen welke psyhcedelicum jouw voorkeur geeft. Wij zullen spoedig een reactie via de email geven over het middel en de dosering. Hierna kan je beslissen of je een sessie wilt gaan boeken.
In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over MDMA, psilocybine of LSD therapie?
Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: MDMA, psilocybine of LSD therapie?
Geschreven door: Truffeltherapie