De terugkeer van MDMA als therapeutisch middel MDMA is terug van weggeweest als het gaat om het gebruik van het therapeutische potentieel. Naast LSD en psilocybine is MDMA jarenlang naar de achtergrond gedrukt door het te bestempelen als illegaal en gevaarlijke drug. Hernieuwd onderzoek zorgt ervoor dat deze middelen weer […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over MDMA sessie als therapie

De terugkeer van MDMA als therapeutisch middel

MDMA is terug van weggeweest als het gaat om het gebruik van het therapeutische potentieel. Naast LSD en psilocybine is MDMA jarenlang naar de achtergrond gedrukt door het te bestempelen als illegaal en gevaarlijke drug. Hernieuwd onderzoek zorgt ervoor dat deze middelen weer de juiste aandacht krijgen en weer ingezet kunnen worden als therapeutisch middel tijdens psychedelica geassisteerde therapie (PAT). De onderstaande video legt de geschiedenis uit van psychedelische middelen en waarom psychedelica weer gebruikt gaan worden tijdens therapie.

MDMA therapie kan ingezet worden voor diverse doeleinden

De meeste onderzoeken die worden gedaan met MDMA als therapeutisch hulpmiddel gaan over het behandelen van PTSS en angstklachten zoals sociale angst. Hieronder zie je de top 3 onderzoeksgebieden die worden gesponsord door de non profit organisatie MAPS.

Enkele andere mogelijkheden voor MDMA geassisteerde therapie zijn de behandelingen voor een laag zelfbeeld en relatietherapie. We verwachten dat er de komende jaren meer onderzoek komt naar andere onderzoeksgebieden zoals bijvoorbeeld verslaving en depressie.

De MDMA behandeling uitgelegd

Het positieve effect van een MDMA behandeling is niet alleen te maar te danken is aan het chemische effecten van het MDMA. De combinatie van de effecten van het middel, de juiste voorbereiding, de therapeutische setting, de intentie van de deelnemer en de betrokkenheid van de begeleider zorgt voor het drastisch verhogen van een succesvolle sessie. MDMA kan angst tijdelijk verminderen en de positieve emoties jegens zichzelf en anderen drastisch verhogen. Dit zorgt ervoor dat het vertrouwen wordt verhoogd zonder de zintuiglijke waarneming te vertroebelen terwijl er wel toegang blijft tot alle emoties. MDMA kan therapeutische verwerking katalyseren door toe te staan deelnemers om emotioneel betrokken te blijven terwijl ze traumatische ervaringen opnieuw beleven zonder te zijn overweldigd door te sterke angst of andere pijnlijke emoties. Verder kan MDMA een verhoogde staat van empathische verstandhouding mogelijk maken het therapeutische proces en zorgt voor een corrigerende ervaring van veilige gehechtheid en samenwerking met de therapeuten. Op een bepaald moment tijdens de MDMA-ervaring kunnen gevoelens van empathie, liefde en diepe waardering ervaren worden in combinatie met een duidelijker perspectief van het trauma als een gebeurtenis uit het verleden en een verhoogd bewustzijn van de steun en veiligheid in het heden.

Onderzoeksdeelnemers hebben gezegd dat ze pijnlijke emoties met succes kunnen verwerken tijdens MDMA-ondersteunde therapie hen een manier heeft gegeven voor het voelen en uiten van pijn dat heeft hun relatie met hun emoties veranderd. MDMA kan ook toegang geven tot betekenisvolle spirituele ervaringen en andere transpersoonlijke ervaringen ervaringen, het loslaten van spanningen in het lichaam en een gevoel van genezing op manier die niet verstandelijk te verklaren is met woorden.

Meer informatie over de MDMA sessies

Wil je meer leren over MDMA therapie? Je kunt meer lezen over onze MDMA sessies via de onderstaande link:

MDMA therapie

Wil je een documentaire bekijken over MDMA en de werking ervan? Dan raden we How To Change Your Mind (Aflevering 3) aan op Netflix en deze is te vinden via deze link:

How to Change Your Mind op Netflix

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: MDMA sessie als therapie
Geschreven door: marcel