In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over MDMA therapie in Nederland tegen PTSS

Psychedelische Therapie Nederland: Truffel en paddo ceremonie aan huis tot in de puntjes verzorgd! Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: MDMA therapie in Nederland tegen PTSS

MDMA therapie in Nederland tegen PTSS

Vanwege het nieuws dat MDMA goed werkt tijdens een behandeling tegen PTSS, wat post traumatische stress syndroom betekend, krijgen wij veel aanvragen om MDMA als psychedelica te gebruiken tijdens therapie. Wat de meeste nieuwsberichten vergeten te melden is dat MDMA een aantal nadelen heeft ten op zichten van een psilocybine behandeling.

Hoe werkt MDMA?

Een half uur na inname veroorzaakt MDMA een tijdelijk sterk verhoogde vrijgave van serotonine in en het blokkeert de heropname en de aanmaak van nieuw serotonine. Daarnaast blokkeert MDMA de heropname van de neurotransmitters noradrenaline en dopamine. Na 1,5 uur wordt de top van dit effect bereikt. Geleidelijk aan wordt het effect minder en na 6 uur is de werking van MDMA weg. De serotonine-voorraden in de neuronen zijn dan op en de concentratie in het brein neemt af. Bovendien trekken receptoren voor signaalstoffen zich terug in de cel, waardoor ze minder gevoelig worden.

De voordelen van MDMA therapie

Het voordeel van MDMA tijdens therapie is dat vanwege de verhoogde activiteit van serotonine de depressieve gevoelens en angsten naar de achtergrond worden gedrukt. Bij het verwerken van PTSS zonder deze overweldigende angst die het kan voortbrengen kan men beter denken in de vorm van oplossingen in plaats van problemen. Dit kan een verwerking van het verleden ten goede komen.

De nadelen van MDMA therapie

De dip van de serotonine voorraad komt dat er een serotonine uitputting ontstaat en omdat de serotonine receptoren minder goed te prikkelen zijn. Dit zorgt voor depressieve gevoelens, het terugkomen van angst en daarmee de PTSS symptomen. Verder is MDMA illegaal en zuiver MDMA komen we nog zelden tegen omdat het vaak vermengt wordt met andere stoffen die er op lijken. Hoge doseringen MDMA kunnen uitdroging, nierfalen, leverschade en hersenschade veroorzaken.

Het beste alternatief op MDMA therapie

Uit onze ervaringen en als we kijken naar de biochemische reacties kunnen wij u vertellen dat MDMA niet de beste psychedelica is om PTSS te behandelen. Psilocybine heeft de voordelen die MDMA biedt, namelijk het verhogen van de activiteit van de serotoninereceptor 5HT2a. Psilocybine kan de 5HT2a receptor veel meer stimuleren dan MDMA omdat psilocybine niet de eigen voorraad serotonine uitput maar als extra aanwezigheid fungeert. Tevens worden trekken de receptoren zich niet terug waardoor er geen dip ontstaat. Een ander voordeel is dat dopamine geen rol speelt van psilocybine, maar wel bij MDMA. Terwijl serotonine zorgt voor een gevoel van saamhorigheid zal dopamine je juist meer als individu laten voelen. Mede door dit feit en het feit dat je met psilocybine een veel hogere stimulans van de 5HT2a receptor kan bewerkstelligen is het makkelijker om met psilocybine een ego death te creëren en is dat met MDMA bijna niet mogelijk. Een ego death kan heel veel betekenen in de verwerking van trauma, het oplossen van angst en het bevechten van een depressie.

Lees hier meer over de “ego death” als behandeling

Lees hier meer over de werking van psilocybine therapie

Meer dan alleen therapie met psychedelica

Wij doen meer dan alleen de psychedelische therapie begeleiden. Voorafgaande de trip maken we een plan om door middel van voeding, supplementen en beweging iemand lichamelijk voor te bereiden op de trip. Het doel hiervan is om er voor te zorgen dat onze klanten in gaan zien dat goed voor jezelf zorgen wordt beloond. Dit inzicht wordt pas echt duidelijk tijdens de trip omdat de trip dan ook beter werkt doordat bijvoorbeeld de receptoren gevoeliger zijn gemaakt en omdat tijdens die trip dan opeens alles gaat “landen”. Tijdens de voorbereiding geven we ook soms wat opdrachten waarvan de betekenis tijdens de trip pas duidelijk wordt.

Hoe een traject bij triptherapie eruit ziet

Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Extra’s tijdens ceremonie

Onze psychedelische therapie middels een truffel ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

  • Individuele begeleiding truffel ceremonie
  • Aromatherapie (tijdens trip)
  • Kleurentherapie (tijdens trip)
  • Muzikale ondersteuning

Mogelijkheden van triptherapie

Het grootste voordeel van een triptherapie sessie is dat middels introspectie (binnen uzelf kijken) wij u licht kunnen sturen uw zelfbeeld te veranderen. Veel verslavingen, angsten, stress, depressies en andere persoonlijke problemen ontstaan uit een (negatief) verkeerd zelfbeeld, uit non-reële gedachten of door onderbewuste stress, welke voortkomen door angsten in het onderbewuste. Indien u uzelf het beste gunt op basis van voeding, gedachte en beweging zal dit tijdens en na de trip een positieve uitwerking hebben omdat deze leefstijlveranderingen logisch worden gevonden tijdens de trip. Wees goed voor uw lichaam en geest en deze zullen dan ook goed voor u zijn. U bent het waard om de beste versie van uzelf te zijn.

Lees hier verder over onze werkwijze

Wat andere zeggen triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: MDMA therapie in Nederland tegen PTSS
Geschreven door: Truffel ceremonie