Mag het ietsje minder zijn? De sterkst helende kracht van mensen als individu is onszelf soms niet als geïsoleerd individu te zien. Hoe dit werkt kunnen we uitleggen door uit te leggen wat er gebeurt als de ego te sterk is er er te veel separatie en eenzaamheid ontstaat. Het […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Minder ego voor een gezond 2021!

Mag het ietsje minder zijn?

De sterkst helende kracht van mensen als individu is onszelf soms niet als geïsoleerd individu te zien. Hoe dit werkt kunnen we uitleggen door uit te leggen wat er gebeurt als de ego te sterk is er er te veel separatie en eenzaamheid ontstaat. Het wordt als het ware een strijd tussen de ego en de rest van we wereld. De separatie tussen de ego en het andere zorgt voor denkpatronen die de fysieke en mentale gezondheid ondermijnd en dat dan vaak in combinatie met een verslaving. Veel van wat we denken ‘denkziekten’ te zijn zoals angststoornissen en depressies ontstaan door negatieve denkpatronen die cortisol verhogend werken en daarmee lichaamsherstel uitstellen waardoor er ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen voor een lagere activiteit van bijvoorbeeld het serotonerge systeem, wat als effect heeft dat er meer angst en somberheid ontstaat en dus een nieuwe golf van negatief denken zich aanwendt. Zie je hier al een herhalend patroon ontstaan waarbij het denken een belangrijke schakel is? Zou minder ego en daarbij minder negatief denken een rol kunnen spelen? Wij denken van wel en al helemaal als het in combinatie is met gezonde leefstijl!

Less ego is more health?

Shots of Awe

In het hier en nu zijn is een goed iets om de ego op een lager pitje te zetten. Op de wauw momenten in je leven ben je volop bezig om het moment te ervaren. Juist deze dingen die je volledige aandacht pakken trekken je weg uit je denkpatronen. In deze blog gebruiken video’s van Shots of Awe van Jason Silva omdat deze zeer veel parallellen vertonen met de psychedelische staat, de meditatieve staat en dus ook als de ego niet of minder actief is.

De egodeath?

Een totale egodood wordt in veel culturen gezien als weg van verlossing. Om herboren te worden is een egodood misschien wel een noodzakelijk iets. Deze transities hebben een hoge mate van overgeving nodig. Het is een proces wat in het begin spannend is en later bevrijdend. Het willen loslaten is een belangrijk aspect van deze transformatie.

Lees hier meer over ego-death bij depressie

De mystieke psychedelische ervaring

De psychedelische sessies met een medium tot heroïsche dosering worden vaak omschreven als een mystieke ervaring. Zo’n ervaring kan vaak een reset geven aan de negatieve en rigide denkpatronen waardoor het zelfhelende vermogen van het lichaam weer zijn gang kan gaan. Met minder stress weer gezondere keuzes maken is de krachtigste uitkomst van zo’n ervaring.

Herboren worden in 2021

Deze blog is geschreven voor de deelnemers van de truffel ceremonie van 9 januari. De ego kwijt raken, de gedachten resetten en daarna herboren worden is waar we op mikken . Als je deze blog leest wil ik je vragen of het ook ietsje minder mag zijn? En dan met name de ego die onszelf en ook de natuur in de weg zit. En mag je daardoor meer verbondenheid, liefde en dankbaarheid ervaren voor het hier en nu. Zo kan iedereen zichzelf een nieuwe start geven met een gezonde balans tussen tevredenheid en vooruitgang.

Kunnen wij helpen?

Gezondheid begint toch altijd met een gezonde dosis ego. Als jij als individu gezond bent, zal je ook beter zijn voor het externe. Een gezondere wereld begint altijd bij onszelf. Wil jij samen met ons ontdekken wat voor jou een gezonde balans is? Maak gebruik van de volgende links voor meer informatie.

Overzicht groepceremonies | Individuele therapie | Tripsitter service Nederland

Als je de ego een interessant onderwerp vindt dan raden we je ook aan om jezelf in te lezen wat het Default Mode Network in ons brein doet.

Lees hier meer over het Default Mode Network (DMN) | Nog meer over DMN en de ego

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Minder ego voor een gezond 2021!
Geschreven door: marcel