Default Mode Network We hebben het al vaker gehad over het Default Mode Network (DMN) en hoe psychedelica dit netwerk van hersengebieden minder actief maakt. De verlaagde activiteit van het DMN wordt in verband gebracht een andere staat van bewustzijn, flow, egoverlies, verlichting, genezing, spiritualiteit en verbondenheid met het goddelijke. […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Psychedelische staat van bewustzijn en flow zonder psychedelica

Default Mode Network

We hebben het al vaker gehad over het Default Mode Network (DMN) en hoe psychedelica dit netwerk van hersengebieden minder actief maakt. De verlaagde activiteit van het DMN wordt in verband gebracht een andere staat van bewustzijn, flow, egoverlies, verlichting, genezing, spiritualiteit en verbondenheid met het goddelijke. Ondanks dat psychedelica zoals LSD (of chemisch verwant), psilocybine (paddenstoelen), Peyote (cactus) en DMT (ayahuasca) waarschijnlijk een zeer grote rol hebben gespeeld bij de creatieve processen van alle geloofsstromingen, de grootse uitvinders en wetenschappers, is het niet noodzakelijk om psychedelica te gebruiken om in de “flow” staat te komen.

Lees hier meer over het Default Mode Network (DMN)

Iedereen heeft zijn eigen ‘trucjes’ om in de ‘flow’ staat te komen. Zo kan je denken aan dansen, muziek, skydiven, racen, puzzelen of wat dan ook wat de volledige aandacht krijgt. Bekijk de volgende video voor meer informatie:

Psychedelica als hulpmiddel

Psychedelica zoals psilocybine, LSD en DMT zijn de sterkste middelen om het DMN op een lager pitje te zetten en we gebruiken dit dan ook als een ‘reset’. We zien psychedelica als een hulpmiddel en niet als de oplossing. De oplossing zit hem namelijk in de veranderingen die je kan maken na zo’n een reset. Wij moedigen dan ook aan om andere routes aan te vliegen als het gaat om bewustzijnsveranderingen. Hoe meer we juist doen des te sterker het effect van de psychedelische sessie. Het doel can triptherapie is om met een enkele of soms een tweede psychedelische sessie al zo veel veranderingen bewerkstelligen dat het gebruik van psychedelica geen noodzaak meer is.

Alternatieven psychedelische sessies

Alhoewel psychedelica de meest sterke impact heeft zijn er andere behandelmethodes die van hetzelfde mechanisme gebruik maakt als psychedelica. Eigenlijk komen al deze methodes overeen met de droomstaat en daarom lijkt het vaak ook op dromen/slapen, net zoals bij psychedelica.

Lees hier meer over de alternatieven voor psychedelische therapie

Combineren van gezonde zaken

Of je nou psychedelische sessie doet of een andere soort therapie volgt om minder negatief te denken, combineer het altijd met gezonde keuzes op gebied van lichaam en geest. Zorg voor gezonde voeding, lichaamsbeweging, en slaap. Vul deze basiselementen van gezondheid aan met activiteiten die je volledige aandacht nodig heeft. Kies vooral die activiteiten die het meest gezond zijn.

Wil je toch psychedelica een kans geven?

Ben jij wel bereid om psychedelica een kans te geven? Een goede voorbereiding is essentieel voor het resultaat. Wij staan voor u klaar om samen met u een geweldige reis naar het onderbewuste te maken. Een op maat gemaakte voorbereiding om de neurochemie te verbeteren, kennis te delen en daarmee de mindset optimaal te krijgen, is een onderdeel van onze dienstverlening.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Psychedelische staat van bewustzijn en flow zonder psychedelica
Geschreven door: marcel