In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Psychedelische therapie tegen doodsangst

Psychedelische Therapie Nederland: Truffel en paddo ceremonie aan huis tot in de puntjes verzorgd! Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Psychedelische therapie tegen doodsangst

Psychedelische therapie

Psychedelische therapie tegen angst is de sterkste vorm van therapie die we kennen. Het kan worden ingezet tegen depressie, angsten, stress, burn-out en andere psychische stoornissen en/of klachten. Het onderstaande stuk gaat over psilocybine therapie bij terminale kanker patiënten.

Terminale kanker en psilocybine

Toen haar artsen Pam Sakuda vertelden dat haar kanker uitgezaaid was en er niets meer aan te doen was, overweldigde de angst voor de dood haar.

“Je kan niet meer alle plannen uitvoeren die je had,” vertelde ze voor haar overlijden in 2006 in een video-interview. “Je leeft feitelijk in angst. … Het verlamt het goede leven dat je op dit moment leeft. “

Daarom wendde Sakuda zich tot hallucinogenen.

In de hoop ‘een manier te vinden om vrede te bereiken’, nam ze in 2004 deel aan een pilot-onderzoek door psychiater Charles Grob in het medisch centrum Harbor-UCLA in Los Angeles. Grob koppelde Sakuda’s reguliere gesprekstherapiebehandelingen aan een eenmalige dosis psilocybine, het actieve ingrediënt van psychedelische paddenstoelen en magic truffels. De Food and Drug Administration heeft overigens recent psilocybine goedgekeurd voor gebruik tijdens klinische trials voor de behandeling van end-of-life angst (angst voor de dood).

Een psilocybine trip kan lijken op een bijna dood ervaring bij hoge triplevels

Sakuda geloofde dat psilocybine haar hielp om het leven te waarderen. “Hiermee kun je andere gevoelens loslaten en andere manieren verkennen waarop je je misschien voelt”, zei ze. “Ik begon te beseffen dat al deze negatieve angst een belemmering was om het beste te halen uit en te genieten van de gezonde tijd die ik heb – hoe lang het ook mag zijn.”

Ze was niet alleen. Bij de 12 patiënten die hij met psilocybine behandelde, vond Grob voorlopig bewijs van verminderde angst en verbeterde gemoedstoestand en kwaliteit van leven, en een indicatie dat deze voordelen gedurende een aantal maanden aanhielden.

Om het werk van Grob uit te breiden, werven psychiaters van de John Hopkins University en New York University momenteel patiënten aan voor vergelijkbare onderzoeken. Door studies als deze zijn wetenschappers begonnen aan een golf van onderzoek die de belofte in zich verenigt van nieuwe manieren om psychische problemen en een nieuw begrip van onze hersenen te behandelen.

“Het lijkt erop dat de zeer, zeer krachtige ervaring het mogelijk maakt dat individuen met meer gemoedsrust wegkomen”, zei Grob, die van plan is dit jaar zijn resultaten te publiceren.

Volgens Stephen Ross, die de studie van de New York University leidt, hebben doktoren geen standaardprocedures om het levenseinde van een patiënt te behandelen, en deze angst wordt vaak genegeerd.

“Als artsen zijn we goed in het redden van levens,” zei Ross. “Maar we hebben niet de kunst geleerd om patiënten te helpen een goede dood te beleven.”

Een onderzoek uit 2007, gepubliceerd door de American Cancer Society, vond dat tot 50 procent van de patiënten met gevorderde of terminale kanker de diagnose van een grote psychiatrische stoornis heeft en dat minder dan de helft van de patiënten met depressieve symptomen psychiatrische medicatie krijgt.

Volgens de onderzoekers kan psilocybine in één sessie bereiken wat anders maanden of jaren zou duren, de tijd die sommige van deze patiënten misschien niet hebben.

Psilocybine bindt zich aan twee soorten serotoninereceptoren in de hersenen die sterk geassocieerd zijn met humeur en angst. Nog interessanter voor psychiaters, tonen hersenkrakerstudies van het Heffter Research Center in Zwitserland aan dat het medicijn gebieden van de hersenen lijkt te beïnvloeden die worden verondersteld bewustzijn en spirituele gevoelens te mediëren.

De effecten van psilocybine duren ongeveer vier tot zes uur, gedurende welke tijd de hersenactiviteit van de proefpersonen lijkt op die van mensen in spirituele staten, zoals mediterende monniken. Net als mensen die meditatie beoefenen, rapporteerden de patiënten in de psilocybineproeven gevoelens zoals een grotere verbondenheid met anderen, verlichting van angst, en het vermogen om hun beperkte tijd te internaliseren als kansen voor persoonlijke groei.

Patiënten op psilocybine “hebben contact met diepere delen van hun psyche waar ze normaal geen contact mee hebben”, zei Ross. “Ze kunnen bepaalde verbindingen maken die ze normaal niet zouden maken.”

Toch is het mechanisme van het medicijn niet volledig begrepen, waardoor de langetermijnrisico’s onduidelijk blijven. Volgens David Shurtleff, directeur van de basisneurowetenschappen bij het National Institute of Drug Abuse in Bethesda, Maryland, is het effect van het medicijn sterk variabel en moet het alleen onder gecontroleerde instellingen worden ingenomen. In tegenstelling tot andere geneesmiddelen wijst bewijs echter op een laag potentieel voor misbruik. Psilocybine lijkt niet fysiek verslavend te zijn, mede omdat ratten het niet zelf zullen innemen zoals zij wel doen met nicotine, alcohol en cocaïne.

Sterker nog, op basis van de eerste positieve resultaten van de distress-onderzoeken aan het einde van de levensloop, willen Ross en andere onderzoekers psilocybine testen om verslavingen van tabak, alcohol en verdovende middelen te behandelen. “Verslaafden hebben deze dwangmatige, uitgeholde relatie alleen met het medicijn en niets anders,” zei Ross. “Psilocybine kan hun leven helpen om betekenis, richting, intentie en verbinding te krijgen.”

Uiteindelijk hopen wetenschappers dat deze studies zullen helpen de neurobiologie van spiritualiteit op te helderen. “Het feit dat we neuraal weefsel hebben dat deze ervaringen mogelijk maakt, laat zien dat het brein is geëvolueerd om spirituele ervaringen te hebben,” zei Ross.

Psychedelische therapie via ons

Uit bovenstaand stuk kunt u opmaken dat angstbestrijding via psilocybine zeer goed werkt, zelfs bij de grootste angst die we als levend organisme hebben; namelijk de dood. Doodsangst of andere angsten kunnen we via psychedelische therapie goed behandelen, maar de behandeling werkt nog beter als we iedereen als individu behandelen. Iedereen is anders en iedereen heeft een ander lichaam en een andere geest. Wij geloven erin dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten. Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele truffel ceremonie (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking


Extra’s tijdens ceremonie

Onze psychedelische therapie middels een truffel ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

  • Individuele begeleiding truffel ceremonie
  • Aromatherapie (tijdens trip)
  • Kleurentherapie (tijdens trip)
  • Muzikale ondersteuning

Contactgegevens

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Psychedelische therapie tegen doodsangst
Geschreven door: Truffel ceremonie