Persoonlijke depressiviteit en de staat van de aarde Nog nooit waren er zo veel mensen somber, neerslachtig of depressief als nu. Het Coronavirus gooide hier nog een schepje bovenop het afgelopen jaar. Als je naar de staat van de aarde kijkt kan je wel inzien dat de natuur van aarde […]

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Tevredenheid en verbondenheid tegen de wereldwijde depressie

Persoonlijke depressiviteit en de staat van de aarde

Nog nooit waren er zo veel mensen somber, neerslachtig of depressief als nu. Het Coronavirus gooide hier nog een schepje bovenop het afgelopen jaar. Als je naar de staat van de aarde kijkt kan je wel inzien dat de natuur van aarde in crisis is gebracht door voornamelijk het menselijk handelen. In deze blog proberen we de verbanden te vinden tussen de vele gevallen van depressie, de staat van de aarde en wat tevredenheid plus verbondenheid kan doen om mensen te helpen en daarmee de staat van de aarde positief te beïnvloeden.

De natuur heeft het zwaar

Dat de wereld en de natuur het steeds zwaarder heeft zien we als mens niet snel veranderen, we kunnen ook onze nagels niet zien groeien. We zijn blind voor de langzame effecten die we als soort uitoefenen op het klimaat en de leefomgeving. Mischien hebben we een time-lapse nodig om in te zien wat de veranderingen hebben. De veranderingen in een heel mensenleven zijn goed te zien. Een mooie documentaire over deze kwestie is te zien op Netflix en heet David Attenborough: A Life on Our Planet. Buiten de dingen die we nu niet goed doen gaat het einde van de documentaire over eventuele oplossingen.

Waarom is economie belangrijker dan onze leefomgeving?

Er spelen hierbij een aantal zaken een rol. Laten we eerst beginnen met de volgende vraag: “Jij mag 1% van alle zuurstof verbranden om met die vrijgekomen energie bitcoin te minen waardoor je de rijkste persoon op aarde wordt, zou je dat doen”? Op deze vraag is het antwoord vaak ‘ja’. Wat nou als we deze mogelijkheid aan een miljoen mensen voorleggen? Zie je de parallellen met wat we momenteel doen? Alle rijkdom komt momenteel direct of indirect uit de natuur en het verbruik ervan. Hoe rijker je bent des te grotere aandeel je neemt van de gezondheid van de aarde. Het nadelige van de maatschappij is dat individualisme en persoonlijke doelen/groei wordt beloond. Het is als het ware een rat-race richting de vernietiging van het collectief om zogenaamd zelf betere overlevingskansen te hebben. Buiten het indivualisme om zorgt het huidige economische systeem wat werkt met het doorschuiven van schulden naar volgende generaties er voor dat we bevolkingsgroei nodig hebben. Zonder bevolkingsgroei stort het economische kaartenpakhuis in elkaar. Ons economisch systeem is een piramide spel met bevolkingsaantallen. De maatschappij en het economisch systeem heeft de mens gehacked en speelt in op angst en ontevredenheid. Er is altijd is beter wat je nodig zou moeten hebben om gelukkig te kunnen zijn. Alle succesvolle bedrijven spelen in op dat persoonlijke beloningssysteem, waarvan we steeds een nieuwe shot van nodig hebben. Hierdoor komen we een spiraal van steeds meer willen hebben en steeds minder tevredenheid. Tevens zorgt het willen hebben van dingen een afscheiding tussen het individu en de rest omdat de ego steeds sterker wordt. Elke keer krijg je een shotje dopamine als je denkt een persoonlijk doel bereikt te hebben, maar het zal nooit het echte geluk geven. We zullen steeds meer gaan nemen voor onszelf.

Verbondheid en afscheiding

Dat we onszelf zien als iets anders dan de rest van het universum is handig om onze code te laten bestaan, ons DNA. Het is dus een handige illusie en daarom zit dit ook in onze DNA-code verwerkt. Het laat ons als individuen overleven. Als de illusie te groot wordt dat we anders zijn dan de rest van het alles ontstaat de drang naar persoonlijk gewin, eenzaamheid, angsten en depressie. Het is juist de verbondenheid met het alles wat onze levens mooier kan maken, terwijl we ook beter zorgen voor de wereld om ons heen. De volgende video geeft informatie over wat het verschil zou zijn tussen separatie en verbondenheid met onze omgeving.

Dopamine vs serotonine

Dopamine speelt een rol bij verslavingen zoals gokken, alcohol, coke en dus ook alles dat met persoonlijk gewin te maken heeft. De behoefte aan te veel dopamine in wereldwijde en persoonlijke zin zorgt voor zelfdestructie, klimaatverandering, armoede, afscheiding en depressie. De drang naar meer is dus ontevredenheid. Het echte geluk is gebaseerd op tevredenheid en verbondenheid. Waar de drang naar veel dopamine zorgt voor veel negativiteit, zorgt serotonine voor verbondenheid, tevredenheid en daardoor geluk en een gezonde leefomgeving. Wij zien dopamine en serotonine als het ware als twee tegenpolen die samen in een goede balans moeten zitten. Het probleem is nu echter dat de balans de kant van dopamine op gaat met alle gevolgen van dien. Bekijk voor meer informatie de verschillen tussen dopamine en serotonine in de volgende video.

Dopamine detox en psychedelica

Om de verhouding tussen dopamine en serotonine beter krijgen combineren wij wel eens een dopamine detox met een psychedelische sessie. Voor dit soort sessies gebruiken we psilocybine houdende truffels omdat psilocybine na inname wordt omgezt naar psilocine en daardoor het meest lijkt op serotonine van de psychedelica. De dopamine detox als voorbereiding zorg al voor een mindere afhankelijkheid van dopamine en de psychedelische sessie laat inzien hoe het voelt om een verhoogde serotonine-receptor stimulatie te ervaren. Zo’n psychedelische sessie kan je laten zien ervaren hoe het is om met alles verbonden te zijn, wat tevredenheid en geluk betekent en kan de afhankelijkheid van dopamine verlagen. Naast deze effecten spelen er nog veel meer positieve effecten een rol. Als je bent geinteresseerd in de positieve effecten van psychedelische sessies kan je de volgende blogs ook lezen.

Dopamine Detox | Positeve effecten psilocybine | Terugkeer psilocybine als medicijn | Wie is geschikt voor psilocybine?

Waarom we dit werk doen

Een gezondere leefomgeving begint bij de individuen. Wij geloven erin dat als we de individuen genezen naar de drang van nep-geluk en daarme zelfdestructie dat we ook de destructie van de planeet kunnen voorkomen. Dit doen we voor jou, maar ook voor onszelf en de volgende generaties. Als we af en toe tevreden en gelukkig kunnen zijn met wat we hebben en niet te veel kijken naar wat we missen om ons compleet te maken, dan zijn we al compleet. Laten we goed zijn voor onszelf en soms inzien dat iemand anders, de planeet en het universum ook onszelf is. Laten we stoppen met het idee dat je geluk ergens kan vinden. Als je zoekt naar geluk in het externe ben je het dus niet. Laten we met zijn allen onze ogen openen en de macht terug zien te vinden dat geluk van binnenuit komt.

Wil jij ook andere inzichten?

Wil jij ook af van sommige hardnekkige illusies en denkbeelde die opgelegd zijn door jouw eerdere omstandigheden? Psychedelische sessies in combinatie met de juiste voorbereiding kan je daarbij goed helpen. Zo’n psychedelische sessie is niet geschikt voor iedereen, maar voor het grootste gedeelte van de bevolking zou het goed zijn om een keer een psychedelische reis naar binnen te maken. Bij triptherapie hebben we extra aandacht voor lichamelijke en psychische gezondheid tijdens de voorbereiding. Kies je voor triptherapie? Start dan met de intake zodat we jou kunnen adviseren.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Tevredenheid en verbondenheid tegen de wereldwijde depressie
Geschreven door: marcel