In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Tripsitter in Amsterdam

Triptherapie: Tripsitter in Amsterdam

Tripsitten

Tripsitten wordt vaak gezien alsof het iets makkelijk is echter is het bij het gebruik van psychedelica altijd wel iets wat niet te voorspellen is. Jezelf goed voorbereiden is altijd handig, maar kan je op alles voorbereid zijn? Deze blog gaat over mijn rol als tripsitter tijdens een psychedelische trip van vijf Roemeense vrienden.

Tripsitten of toch tripcoachen?

Doorgaans bestaat mijn werk meer uit tripcoachen dan tripsitten. Bij tripcoachen is er doorgaans een therapeutisch doel en bij tripsitten lijkt het erop dat het meer voor de plezier of nieuwsgierigheid. Toch ontstaan er ook bij opdrachten die als tripsit worden aangevraagd situaties die je als therapie kan bestempelen. Zeker bij diepere trips ontstaan er situaties die persoonlijke groei kunnen veroorzaken doordat er een connectie gemaakt kan worden met het onderbewuste. Juist daar in het onderbewuste liggen vaak antwoorden op de vragen waarvan je van te voren niet wist dat je ze had. Zo gebeurde dit bij de groep van afgelopen zaterdag ook.

De tripsitting sessie in Amsterdam

Eén van de Roemeense vrienden heeft mij gevraagd om als tripsitter te fungeren. Hij had een hotel geboekt in Amsterdam centrum en hij wilde zijn hotelkamer beschikbaar stellen voor de groep met de insteek dat het voor de fun was en een soort van kennismaking om psychedelica te leren kennen. Ikzelf zet psychedelica het liefste in als therapeutisch middel, maar ik stemde er toch in mee om deze groep te helpen. Afgelopen zaterdag was het dus zo ver en ben ik afgereisd naar het Krasnapolsky hotel in Amsterdam.

In hotels kan je ook een truffel ceremonie organiseren

Van tripsitten naar ceremonie

We zijn begonnen met een lage dosis psilocybine en tijdens de inwerkfase heb ik iedereen kunnen vermaken door spellen mee te nemen. Al na ongeveer een uur wilde de groep toch meer de ceremonie ervaren zoals ik die doorgaans organiseer. Dit kwam omdat niemand meer bang was voor wat er eventueel zou gaan gebeuren. De spanning was er dus van af. We hebben daarna de dosis psilocybine iets verhoogd. Uiteindelijk is de trip dus veranderd naar iets wat voor de plezier werd gedaan naar iets diepers waarbij we met termen te maken hadden zoals de drang naar perfectie en oude pijnen. Zo krijg deze trip toch nog een therapeutisch effect.

De dynamiek van de groep

De dynamiek van de groep waarover deze blog gaat was heel goed. Dit zorgde voor rust en vertrouwen en de ruimte voor te kunnen zijn wie iemand is. Als je zelf ooit eens een truffel ceremonie wilt ondergaan, stel dan zelf je groep samen en hou het klein. Wij van triptherapie.nl kunnen u adviseren en begeleiden.

Onze tripsitter diensten

Wij proberen altijd meer te doen dan alleen tripsitten. Indien er aan een specifiek doel gewerkt dient te worden zoals depressie, angsten of andere klachten dan kunnen wij ook een persoonlijk plan maken met ondersteuning vooraf, tijdens en na de trip.

Eerst advies

Neem contact met ons op als u eerst advies wilt. U kunt gebruik maken van de onderstaande opties om contact op te nemen.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Meteen reserveren

U kunt via onderstaand formulier direct reserveren. Houd er rekening mee dat u geen SSRI, MAO remmers, Lithium, antipsychotica, antidepressiva of tramadol mag gebruiken in combinatie met psychedelica. Ook bij een gevoeligheid voor psychose kunt u beter niet deelnemen aan een psychedelische trip.

Onderstaand formulier gebruikt u als u zelf een hotel of Airbnb boekt of uw woning beschikbaar stelt. Per groep hoeft er maar één iemand de reservering te doen. Eventuele extra kosten (voorrijkosten a 25 cent per km en extra personen a 75 euro per persoon) worden later in rekening gebracht. Indien u zelf nog een locatie gaat boeken dan is het handig om te weten dat Amsterdam, Haarlem en Alkmaar de dichtstbijzijnde steden zijn en dat u ook ergens daar tussen in iets in de natuur kunt boeken als dat uw voorkeur heeft.

De sterkte van de trip voor de eerste trip die u doet adviseren wij doorgaans triplevel 3. Uiteraard kunnen wij dit later in overleg nog veranderen.

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Tripsitter in Amsterdam

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Tripsitter in Amsterdam
Geschreven door: Truffel ceremonie