Truffels en burn-out? Een truffel ceremonie of truffel sessie kan worden ingezet om een burnout te behandelen. In combinatie met de juiste voorbereiding heeft het nog meer kans van slagen.

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Truffel ceremonie tegen burn-out

Truffel ceremonie en burn-out

Een truffel ceremonie of truffel sessie wordt steeds vaker ingezet als hulp om klachten zoals depressie en angstgerelateerde klachten op te lossen. Zo’n truffel sessie gaat dan ook beter met de juiste voorbereiding die dan inspeelt op het thema van de klachten. Na de bore-out van de afgelopen tijd staat nu de burn-out weer op de loer. Bij triptherapie organiseren wij dan ook ook truffel ceremonies/sessies met oog voor burn-out.

Burn-out in het kort

Langdurige stress/angst activeert de bijnieren te lang. Bijnieruitputting ontstaat doordat er een lange tijd teveel cortisol moet worden afgegeven als gevolg van: stress, boosheid, angst, etc. Bijnieruitputting ontstaat doordat stress continu aanwezig is. Stress is bedoeld om snel te kunnen reageren in heftige situaties. De vraag is groter dan de bijnieren kunnen produceren. Sommige mensen hebben gedurende lange tijd zoveel spanningen in hun leven dat ze gezondheidsklachten ontwikkelen. Spanningen kunnen veroorzaakt worden door vele verschillende factoren. Een kenmerk kan zijn dat je voor een onmogelijk taak staat waar je geen oplossing voor ziet of dat er een angst zit verscholen in het onderbewustzijn. Dit geeft spanning en als dat te lang duurt, reageert je lichaam daarop. Langdurige spanning en daarmee de aanmaak van cortisol, is de boosdoener als het aankomt op uitputting van de bijnieren.

Burn-out voorkomen of verhelpen

De sleutel tot de oplossing is om op vier punten te werken aan een oplossing. Ten eerste dienen we de bijnieren te ontzien door stress te verlagen. Ten tweede dienen we de voorraden van verbruikte bouwstoffen aan te vullen. Het aanvullen van deze stoffen kan middels voeding en suppletie. Verder kunnen ook andere neurotransmitters uit balans zijn waardoor angst al eerder een grotere rol speelt. Daarom kijken we ook of dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine uit balans zijn. Als laatste kunnen de geslachtshormonen een rol spelen bij een hogere vatbaarheid voor burn-out.

De angsten in het onderbewuste brein

De angsten en negatieve patronen die in het onderbewuste er voor zorgen dat je eerder burn-out raakt kan met psychedelica inzichtelijk gemaakt worden waardoor we er ook iets mee kunnen doen. Misschien heb je al goede dingen gehoord over ayahuasca of LSD therapie bij burn-out? Wij gebruiken voornamelijk truffels met psilocybine en psilocine (komt ook voor in paddo’s). Tevens is psilocybine en psilocine de minst schadelijke drugs/medicijn aller tijden. Er is m.u.v. combinatie met bepaalde medicatie hoogstwaarschijnlijk geen kans op lichamelijke schade door de werkzame stoffen.

De (on)veiligheid van drugs waaronder Mushrooms (paddo’s/truffels/psilocybine)

Overzicht procedure triptherapie

Doorgaans hanteren we met de meeste klanten een schema dat er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding inclusief intake en neurotransmittertest (vragenlijst)
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 1-2 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische sessie* (Tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de psychedelische therapie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Optioneel bij burn-out behandelingen: Relaxte boswandeling met tips en trucs om stress te vermijden via beweging en houding.

*Tijdens de psychedelische sessie maken we naast het gebruik van psilocybine ook gebruik van aromatherapie, kleurentherapie, zorgvuldig uitgekozen muziek, kruiden en stimulerende supplementen. Dit alles afgestemd op de klant en het doel.

U vindt hier onze prijzen voor psychedelische triptherapie

Wil je alvast zelf iets doen tegen burn-out?

Wil je nog geen psychedelische sessie maar al wel wat doen tegen burn-out klachten? We geven je hier alvast wat leestips over hoe voeding, kruiden en beweging je kunnen helpen. Verder is het ook goed om te bedenken wel zaken triggers zijn voor stress en hoe je dit kan elimineren. Soms gaat het al beter als er wordt geleerd wat je eigen grenzen zijn en hoe je die kan respecteren.

Lees hier verder:

Voeding tegen burn-out

Kruiden tegen burn-out

Testosteron verhogen tegen burn-out

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Truffel ceremonie tegen burn-out
Geschreven door: marcel