In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Waarom psychedelica en trippen een medicijn kan zijn

Triptherapie: Waarom psychedelica en trippen een medicijn kan zijn

Klassieke psychedelica

Met klassieke psychedelica worden vaak de natuurlijke geestverruimende middelen bedoeld. Wat al deze middelen doen om tot zijn geestverruimende werking te komen is via een omweg eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk het verhogen van de prikkeling van de serotonine receptoren. Met name de prikkeling 5-HT2a receptor zorgt voor het geestverruimende effect door de prikkelgeleiding in het brein anders te laten verlopen. Met name meerdere gebieden in de hersenen, die doorgaans niet direct met elkaar communiceren, gaan dan wel communiceren. Zo kan het zijn dat bij hogere doseringen de gebieden die doorgaans onderbewuste taken verwerken gaan communiceren met je bewuste brein, de frontale hersenkwab. Dit kan zorgen voor verlichting van psychische klachten.

Lichaamseigen psychedelica

Een hoop mensen, met name diegenen die niets afweten van psychedelica, vinden psychedelica zoals paddo’s het woord met negatieve lading “drugs” waard. Zij weten echter niet dat alcohol een veel slechtere drugs is dan paddo’s (mushrooms) en drinken dan ook vaak een wijntje te veel.

Zie ook hieronder de afbeelding of via deze link de verschillen in schadelijkheid van psilocybine, alcohol en andere drugs.

Een ander argument voor het feit dat je psychedelica eigenlijk niet zou mogen uitschelden voor drugs is dat iedereen elke nacht hallucineert doordat het lichaam tijdens de slaap hetzelfde proces in werking zet als wat psychedelica doen tijdens het wakker zijn. Dromen zijn het resultaat van verhoogde activiteit van de serotonine receptoren en weer met name de 5-HT2a receptor. Iedereen gebruikt dus lichaamseigen “drugs” tijdens de slaap. Ook tijdens het wakker zijn kan je technieken gebruiken die lijken op het effect van dromen en psychedelica. Meditatie, hypnotherapie, ademhalingstherapie en EMDR zijn voorbeelden. Tijdens die technieken lijkt het voor het lichaam alsof je gaat slapen en dromen waardoor het lichaam psychedelica (DMT en serotonine) aanmaakt. Het voordeel van psychedelica is echter dat je beter kan doseren, hoger kan doseren (tot wel 1000 keer hoger) en dat de werking langduriger is.

DMT en serotonine

DMT en serotonine zijn dus onze lichaamseigen psychedelica. De geestverruimende effecten komen voor als de concentratie van deze stoffen verhoogd zijn. Lage concentraties zorgen juist voor cognitieve achteruitgang, depressie, angsten, slapeloosheid en andere psychische klachten. De structuur van de moleculen van DMT en serotonine zijn gelijkend waardoor ze op dezelfde receptoren passen.

Psilocine uit paddo’s en truffels

Ons lichaam zet psilocybine uit paddo’s om naar psilocine en psilocine. Psilocine kan net zoals ons lichaamseigen serotonine en DMT de 5HT receptoren prikkelen. Het gaat hier met name om de 5-HT2a receptor en iets mindere mate de 5-HT2c en 5-HT1a receptoren. Het menselijk brein gaat hierdoor ook in een een soort van “slaapmodus”. De verbinding tussen het onderbewuste brein en bewuste brein komt tot stand en hoe hoger de dosering des te hoger de meer verbinding er tot stand komt. Dit kan leiden tot hallucinaties, dromen terwijl je wakker bent. Een bijkomstig voordeel is dat men in een droomstaat geen behoeftes heeft. Er is geen behoefte aan voeding, geen noodzaak om persoonlijke doelen te bereiken en er ontstaat een staat van tevredenheid.

Staat van tevredenheid

Vanuit een staat van tevredenheid kan men vaak eerlijk zijn over wat nou echt belangrijk is. We kunnen reëel zijn over perfectie en imperfecties. Onzekerheid en zekerheid is iets wat je zelf in de hand hebt. Een ander bijkomend voordeel is dat het onderbewuste brein met al zijn vaste patronen open staat voor inzichten en veranderingen. Dit in combinatie met neurogenese, wat zorgt voor nieuwe vaste hersenverbindingen, kunnen mensen echt positief veranderen. Dit alles is mogelijk met de kracht van iets wat op een diepe slaap lijkt.

We moeten verder kijken dan het oude stigma

De paddo’s en magic truffels zou iedereen moeten omarmen als geschenk van de natuur. Tot nu toe hebben al zo veel mensen zeer veel baat van een paddo behandeling. Alle onderzoeken die worden gedaan naar psilocybine worden afgerond met een succes percentage hoger dan wat welke farmaceut ook bedenkt. Uit onze eigen ervaring kunnen we vertellen dat het succespercentage van onderzoeken nog hoger zou kunnen zijn als ook liefde voor het lichaam wordt meegenomen in een traject.

Wat wij kunnen aanbieden

Wilt u ook groeien in het leven? Onze dienstverlening omvat meer dan alleen het organiseren van een paddo ceremonie. We houden altijd rekening met de doelstelling van onze klanten. Zo hebben we protocollen die we aanpassen op de wensen van de klant. We  hebben protocollen voor diverse problemen zoals:

 • Depressie
 • Burn-out
 • Angsten (sociaal, etc.)
 • Verslavingen (alcohol, coke, etc.)
 • Negatief zelfbeeld (BDD, anorexia, ect.)

Voorafgaande de truffel ceremonie maken we een plan om door middel van voeding, supplementen en beweging iemand lichamelijk voor te bereiden op de trip. Het doel hiervan is om er voor te zorgen dat onze klanten in gaan zien dat goed voor jezelf zorgen wordt beloond. Dit inzicht wordt pas echt duidelijk tijdens de trip omdat de trip dan ook beter werkt doordat bijvoorbeeld de receptoren gevoeliger zijn gemaakt en omdat tijdens die trip dan opeens alles gaat “landen”. Tijdens de voorbereiding geven we ook soms wat opdrachten waarvan de betekenis tijdens de trip pas duidelijk wordt.

Hoe een traject bij triptherapie eruit ziet

Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
 6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Extra’s tijdens ceremonie

Onze psychedelische therapie middels een truffel ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

 • Individuele begeleiding truffel ceremonie
 • Aromatherapie (tijdens trip)
 • Kleurentherapie (tijdens trip)
 • Muzikale ondersteuning (aangepast naar behoefte)

Mogelijkheden van triptherapie

Het grootste voordeel van een triptherapie sessie is dat middels introspectie (binnen uzelf kijken) wij u licht kunnen sturen uw zelfbeeld te veranderen. Veel verslavingen, angsten, stress, depressies en andere persoonlijke problemen ontstaan uit een (negatief) verkeerd zelfbeeld, uit non-reële gedachten of door onderbewuste stress, welke voortkomen door angsten in het onderbewuste. Indien u uzelf het beste gunt op basis van voeding, gedachte en beweging zal dit tijdens en na de trip een positieve uitwerking hebben omdat deze leefstijlveranderingen logisch worden gevonden tijdens de trip. Wees goed voor uw lichaam en geest en deze zullen dan ook goed voor u zijn. U bent het waard om de beste versie van uzelf te zijn.

Lees hier verder over onze werkwijze

Wat anderen zeggen triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Waarom psychedelica en trippen een medicijn kan zijn

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Waarom psychedelica en trippen een medicijn kan zijn
Geschreven door: Truffel ceremonie