Blauwe Lotus combineren met psilocybine tijdens een truffel ceremonie kan een ontspannende feel good reis naar binnen geven. Is deze combinatie geschikt voor jou?

In samenwerking met Triptherapie delen wij dit bericht over Blauwe lotus tijdens truffel ceremonie

Blauwe lotus

De mooie blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is meer dan een prachtige blauwe waterlelie. Deze bloem komt van oudsher uit Egypte en werd destijds al gebruikt voor spirituele doeleinden. De blauwe lotus werd gezien als een symbool van wedergeboorte. Andere toegeschreven eigenschappen van de blauwe lotus zijn een verhoogd libido (afrodisiacum), slaapverbeteraar, spierontspanner, angstremmer en blauwe lotus kan lucide dromen veroorzaken. De stoffen nuciferine, apomorfine, welke voorkomen in de blauwe lotus, zijn niet-selectieve dopamine-agonisten die bij personen met voornamelijke laag dopamine een goed gevoel kan opwekken. Sommigen beweren zelfs dat de blauwe lotus een gezonder alternatief is van wiet en cannabis en dat de effecten ongeveer hetzelfde zijn.

De truffel ceremonie en psilocybine

Bij een truffel ceremonie of paddo ceremonie zal de psilocybine die je binnenkrijgt door het lichaam worden omgezet naar psilocine. Psilocine heeft een sterk effect op de HT2a (serotonerge) receptoren in het brein alwaar het de psychedelische effecten geeft.

Lees hier meer over HT2a receptoren en de werking van psilocybine/psilocine

Een aantal van de effecten van psilocybine zijn de hallucinaties, minder ego, meer in het hier en nu zijn, meer verbondenheid met de emoties, meer verbondenheid met de buitenwereld, meer tevredenheid, meer geluk ervaren en nieuwe hersenverbindingen worden aangemaakt.

Blauwe lotus en psilocybine

Als we de effecten van blauwe lotus combineren met de effecten van de psilocybine tijdens een truffel ceremonie dan hebben deze een synergetische werking. Het belangrijkste effect de blauwe lotus is een aangenaam gevoel van warmte rond het hoofd en bovenlichaam. Verder zorgt het voor een zeer comfortabel, dromerig gevoel, met een licht stimulerend effect. Het 6e chakra of het derde oog kan makkelijker worden geopend door de blauwe lotus. Dankzij de sterk hallucinerende effecten van psilocybine en psilocine van de magic truffels kan je op een rustige een dromerige manier naar binnen keren. Het is alsof je lucide dromen combineert met psychedelica. Omdat de dopamine receptoren mild worden gestimuleerd door de stoffen uit de blauwe lotus en de serotonine receptoren door de truffels kan dit een gevoel van euforie opwekken. Kortom het kan een reis naar binnen opleveren met veel rust, duidelijke visuals en een goed gevoel.

Voor wie is de combinatie blauwe lotus en truffels geschikt?

Deze combinatie is geschikt voor diegene die een spitituele of helende trip wilt maken. Er zijn echter wat contra-indicaties die serieus genomen moeten worden. Personen die psychosegevoelig zijn, Borderline of Schizofrenie hebben kunnen het beste geen psychoactieve planten/fungi/stoffen innemen (buiten de medicatie om). Medicijngebruik (zoals Tramadol) voor hart- en vaatziekten is zeer gevaarlijk in combinatie met psychedelica. Tevens alle andere medicatie die inwerken op de dopamine en serotonine receptoren zijn contra-indicaties.

Lichamelijke contra-indicaties:

Zwangerschap
Nierziekten
Diabetes
Epilepsie
Neurologische aandoeningen
Hoge bloeddruk
Hart- en vaatziekten
Hersenbloedingen
Bijnierklachten
Afwijkende bloedcellen

Psychische contra-indicaties

Schizofrenie
Psychose
Borderline
PTSS
Andere zware psychische aandoeningen

Contra-indicaties medicatie

SSRi: citalopram (Cipramil®) – escitalopram (Lexapro®) – fluoxetine (Prozac®) – fluvoxamine (Fevarin®) – paroxetine (Seroxat®) – sertraline (Zoloft®) etc…
SNRi: Venlafaxine (Efexor) – Duloxetine (Cymbalta) etc…
TCA: mitriptyline (Tryptizol®) – clomipramine (Anafranil®) – imipramine – nortriptyline (Nortrilen®) etc….
Benzodiazepinen: oxazepam (Seresta), – diazepam (Valium) – alprazolam (Xanax) etc…
De volgende medicatie mag men niet gebruiken tijdens de 3 dagen voor en 2 dagen na de psilohuasca inname:
Anti-astmatische middelen
Middelen tegen hoge bloeddruk: (methyldopa, guanethidine, reserpine)
Buspiron
Levodopa
Opoïden (met name dextromethorfan (zit onder andere in hoeststroop), tramadol!) morfine en codeïne
Middelen tegen verkoudheid, verstopte neus en hoestdranken (indien ze dextromethorfan of sympaticomimetica bevatten) (Otrivin® e.a.)
Sibutramine (middel tegen overgewicht)
Sympaticomimetica. (amfetaminen, cocaïne, methylfenidaat (Ritalin®, Concerta® en Equasym®), dopamine, adrenaline, noradrenaline, isoproterenol)

Personen die geen medicijnen gebruiken en redelijk gezond zijn kunnen zonder problemen deelnemen aan psychedelische sessies. Wil je zeker zijn of je kunt deelnemen? Vul dan de intake in en overleg met je arts indien je medicijnen gebruikt.

Waar kan ik een truffel ceremonie + blauwe lotus bijwonen?

Wij organiseren maandelijks truffel ceremonies. Tijdens zo’n truffel ceremonie kan je er voor kiezen om het te combineren met blauwe lotus, je kan hier namelijk om vragen. Deze open ceremonies zijn dus open voor jou en onbekenden. Andere mogelijkheden zijn om zelf een groepje samen te stellen en een datum te reserveren in de Psychedelic Loft in Schiedam of op jouw eigen locatie. Het is bij ons ook mogelijk om een individuele sessie te boeken. Als laatste is er ook nog een keuze om zo’n sessie als therapie te doen (triptherapie) of gewoon als truffel ceremonie zonder therapie. Lees meer over de mogelijkheden via de volgende weblinks:

Open truffel ceremonie | Eigen locatie | Locatie Schiedam | Triptherapie

De Extended psiloflora ceremonie

Als je de combinatie blauwe lotus en truffels als interessant vindt, dan is er een ceremonie die nog vier andere bloemen met heilzame werking toevoegt. Zo is de passiebloem een onderdeel van deze ceremonie die je nog dieper de reis naar binnen laat maken. Voor deze Extended psiloflora ceremonie heb je wel enige psychedelische ervaring nodig!

Lees hier meer over de extended psiloflora ceremonie

Dit bericht is afkomstig van:
Triptherapie: Blauwe lotus tijdens truffel ceremonie
Geschreven door: marcel