Triptherapie: Psilocybine en Dysthymie

Vragen over Dysthymie en psilocybine therapie

Vandaag kreeg ik via de email de volgende drie vragen waarbij ik de antwoorden wil delen via het forum. Misschien kan het meerder personen op deze manier helpen.

  1. Is er al onderzocht of psilocybine therapie invloed heeft bij een dysthyme stoornis?
  2. ik neem nu een lage dosis anti-depressiva, moet ik deze eerst afbouwen alvorens ik bij jullie een sessie ga doen? Zoja, wordt dit dan begeleid?
  3. Wat is de achtergrond van jullie therapeuten? Ik zie nergens informatie over de mensen die bij jullie werken, wat voor accreditatie hebben ze, zijn ze ‘te vertrouwen’ bij zo’n sessie?

 

Antwoord 1:

Momenteel lopen er geen onderzoeken die specifiek dysthymie vermelden en zijn de onderzoeken die worden gedaan op depressie in zijn algemeenheid. Zoals je via de link hieronder kan zien worden de medicijnen die serotonine en dopamine afgifte stimuleren of de heropname blokkeren veelvuldig gebruikt, net zoals bij andere depressievormen en angstklachten.

 

Onderzoeken Dystymie

 

Wat die medicijnen doen kan psilocybine volgens diverse onderzoken vaak beter in een enkele of slechts een paar sessies.

 

Antwoord 2:

Antidepressiva en psychedelica kunnen beter niet tegelijk genomen worden. Het beste kan je in overleg met de voorschrijvende arts en vragen of en hoe je de medicatie kunt afbouwen. Volgens de wet mogen wij namelijk niet adviseren of en welke medicatie je dient te nemen.

Antwoord 3:

Binnen de psychedelische therapie bestaat er nog geen accreditatie. Het vertrouwen dien je dus zelf te vinden bij een aanbieder door bijvoorbeeld recensies te lezen.

Bij triptherapie ligt de focus op de neurochemie en op de tweede plek pas de gesprekstherapie, vandaar ook de achtergrond biochemie.

Lees meer alhier over mij als begeleider en hoe ik je kan begeleiden om jouw onderbewuste als eigen therapeut  in te zetten:

 

Recensies triptherapie met Marcel

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie tegen depressie, angst, stress, burn-out en PTSS: Psilocybine en Dysthymie

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

Andere namen voor psychedelische therapie: Ayahuasca, MDMA therapie, Truffel ceremonie, paddo ceremonie, psilocybine ceremonie.

In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Psilocybine en Dysthymie

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Psilocybine en Dysthymie
Geschreven door: Truffel ceremonie