MDMA en psilocybine zijn beiden psychoactief

MDMA en psilocybine zijn beide psychoactieve stoffen, maar ze werken op verschillende manieren in de hersenen.

MDMA is ook wel bekend als ecstasy, Molly of M en werkt als een serotonine, dopamine en noradrenaline releaser. Dit betekent dat het de vrijlating van deze neurotransmitters in de hersenen verhoogt, wat leidt tot een verhoogde stemming, energie en sociaal gedrag.

Psilocybine, een psychoactief bestanddeel van paddestoelen, werkt als een agonist van de serotonine 5-HT2A receptor. Dit betekent dat het bindt aan deze receptoren en veranderingen in de hersenactiviteit veroorzaakt, waaronder veranderingen in de perceptie, stemming en cognitie. Psilocybine wordt vaak beschouwd als een psychedelisch middel terwijl MDMA eerder wordt gezien als een partydrug.

Psilocybine sessie

Psilocybine sessies zijn momenteel alleen legaal in Nederland als er magic truffels worden ingezet en ze zijn onderdeel van de magische paddenstoelen (paddo’s). Deze sessies worden dan ook wel truffel sessie genoemd of truffel therapie. Het zijn allemaal verschillende namen met dezelfde betekenis. Psilocybine is de stof die na omzetting naar psilocine zorgt voor de effecten van dit psychedelicum. Psilocybine wordt met name ingezet bij depressie, verslavingen en sociale angst. Psilocybine is de alleskunner omdat psilocybine ook gebruikt kan worden bij trauma en PTSS mits de voorbereiding in orde is. Steeds meer mensen kiezen voor psilocybine om creativiteit en spiritualiteit te kunnen ervaren. Een ander voordeel is dat er tijdens psilocybine sessies meerdere doseringen zijn van microdose, medium, hoog en heroïsch waarbij de visuele hallucinaties en andere effecten variëren van bijna geen tot zeer veel.

Meer informatie Psilocybine therapie

MDMA sessie

MDMA therapie wordt vooral ingezet bij PTSS en trauma. MDMA is in Nederland een illegale substantie en daarom kunnen we in Nederland alleen MDMA sessies aanbieden met een stof die 95% erop lijkt.

Meer informatie: MDMA therapie

Bij psilocybine ga je hallucineren en bij MDMA niet

Een voordeel van psilocybine zijn de hallucinaties. Net zoals bij dromen kan er een verhaal zitten in de beelden die gezien worden. Sommige beelden resulteren in inzichten. Voor personen met ernstige traumatisering kunnen de hallucinaties een nadeel zijn. Dan lijkt MDMA vaak een beter optie omdat er geen duidelijke hallucinaties ontstaan.

Psilocybine trips gaan verder dan het rationele denken

Waarbij je bij MDMA eerder in gesprek kan gaan terwijl je je goed voelt, ook bij het praten over je trauma, kan je bij psilocybine niet goed praten tijdens de piek van de sessie. Tijdens de piek van de psilocybine sessie ga je voorbij het denken en beland je in een beleving die je waarschijnlijk niet kunt verwoorden. Psilocybine sessies lijken dan met name geschikt als je met praten niet verder komt en MDMA sessies zijn weer meer geschikt als je in nuchtere staat niet kunt praten over je trauma en toch via gesprekstherapie richting verwerking wilt gaan.

Wat past het beste bij jou?

Om een sessie bij triptherapie te kunnen ondergaan moeten wij screenen op gezondheid en veiligheid. Wij doen dit middels de intake. Verder zullen we ook adviseren welk middel en dosering het beste lijkt. Tevens zal de intake de basis vormen voor adviezen tijdens de voorbereiding op de psychedelische sessie. De intake is hieronder te vinden via de link hieronder:

Intake triptherapie | Tarieven en reserveren | Contact

Het originele bericht komt van de onderstaande link

MDMA therapie: Het verschil tussen MDMA en psilocybine

In samenwerking met Psychedelische therapie Nederland delen wij dit bericht over Het verschil tussen MDMA en psilocybine

Dit bericht is afkomstig van:
Psychedelische therapie: Het verschil tussen MDMA en psilocybine
Geschreven door: LSD therapie